SportFoto: BK Radnički

Kragujevačkim biciklistima pet medalja u Somboru (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Četvrtak, 26 04 2018

Biciklisti kragujevačkih klubova “Radnički” i “Cyclemania” osvojili su ukupno pet medalja na prvom Kupu Srbije u drumskom biciklizmu, pod nazivom “Trofej Sombora 2018”. Zlatnim odličjima su se okitili seniorka Jana Jolović i mlađi poletarac Petar Anđelković.  

Na takmičenju su prvo na stazu izašli poletarci, koji su vozili tri kruga, a prvi kroz cilj je prošao član “Radničkog” Petar Anđelković. 

Usledila je trka mlađih kadeta i kadetkinja, u kojoj se bronzanom medaljom okitila Sara Janković iz “Radničkog”, a na petoplasirana je bila Marija Jolović iz “Ciclemanie”. Zapažen is u bili i mlađi kadeti “Radničkog” Vuk Drmanac i Aleksa Matić, kojeg je pad u grupi sprečio da se umeša u borbu za medalje.

U trećoj trci, koja je spojila kadete, masterse i seniorke, najuspešnije su bile Jana Jolović iz “Ciclemanie” i Vida Medić iz “Radničkog” osvajanjem zlatne i srebrne medalje. 

U kategoriji mastersa član “Radničkog” Vladimir Potrić osvojio je srebrnu medalju, a u ekipnoj konkurenciji njegov klub je osvojio prvo mesto. 

Iz kontranapada krenuo je i rano se izdvojio Vladimir Potrić, a pratio ga je samo gost iz Mađarske Atila Balas. Do kraja trke duge 17 krugova dvojac se smenjivao u vođstvu, dok su klupski drugovi Pavlović, Marić, Todorov, Stanković i Andjelković štopali grupu onemogućivši konkurentima da se iz nje izdvoje. Na kraju mađarski predstavnik je u finišu imao “svežije noge”, pa je Vladimir Potrić zauzeo drugo mesto, Aleksandar Marić je bio četvrtoplasirani, a Stanković je završio na osmom mestu”, saopšteno je iz BK “Radnički”. 

Kadet Lazar Antić je odlično vozio tokom trke, ali na kraju u poslednjoj krivini, 300 metara pre cilja, doživeo je pad i trku završio na 12. poziciji, srećom sa lakšim povredama. 

Poslednju i najjaču trku dana vozili su zajedno juniori i seniori. Junior “Ciclemanie” Nikola Praštalo osvojio je peto mesto. Mlađi senior Dušan Kostović zauzeo je četvrto mesto, a u ekipnom plasmanu seniorima “Radničkog” pripala je peta pozicija. 

S obzirom na to da je poslednja trka u Somboru bila izborna za reprezentaciju koja će nastupiti narednog vikenda na Međunarodnoj trci Beograd-Banja Luka, mesto u državnom timu je izborio član “Radničkog”, Dušan Kostović.

Na prvom Kupu Srbije u drumskom biciklizmu u Somboru učestvovalo je 168 takmičara iz 26 klubova. 

Galerija slika