Sport

Kragujevčani moćni u vodi: Kroz zabavu i sport do finala takmičenja City games

Autor: Jovana Mladenović
16:50 | Utorak, 11 07 2017

Sa 57 osvojenih poena u polufinalu, ekipa Kragujevca plasirala se u finale međunarodnog takmičenja City Games, koje je nezvanični naslednik nekadašnjih Igara bez granica sa disciplinama poput letećeg vaterpola, vodene košarke, vuče konopaca...

Za Kragujevac su se takmičili Đurđa Tošić, David Tucaković, Ana Bakus, Nikola Milosavljević, Mihailo Milojević, Lana Marković, Damjan Vasojević i kapiten ekipe Nenad Miljojković.

Ekipa Kragujevca plasirala se u 6 najboljih timova na polufinalu u Čačku sa 57 poena, dok je drugoplasirana bila ekipa domaćina sa 48 poena.

Finale će biti održano na Zlatiboru. City Games kroz zabavu i sport svako leto jača prijateljstva i veze među gradovima i državama koje se takmiče. Veoma atraktivne i adrenalinske igre su osnovni sadržaj ovog projekta, a osmišljene su tako da zabave publiku i takmičare ali i da podstaknu vrednosti poput prijateljstva i timskog duha i da ukažu na važnost bavljenja sportom. Baziraju se na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, što je vidljivo i iz njihovih naziva: morska alka, leteći vterpolo, vuča konopca, trka magaraca, vodena košarka...Ukupno je 13 različitih disciplina koje nude pregršt zabave i adrenalina za sve generacije, kažu organizatori. 

Podsetimo, prošle godine ekipa Kragujevca je bila pobednik na državnom prvenstvu i predstavljala je Srbiju na evropskom prvenstvu gde je zauzela 5. mesto.