SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac Oficijalna stranica

Kragujevčani nerešeno sa Kruševljanima

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Subota, 17 02 2018

Fudbaleri “Radničkog 1923” odigrali su nerešeno šestu pripremnu utakmicu pred nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije sa ekipom “Trayala” iz Kruševca, rezultatom 4:4.  

Za kragujevački tim po dva gola su postigli Jovan Lukić i Igor Vićentijević, u kruševačkoj ekipi u listu strelaca upisali su se Milošević, Nikolić, Ristić i Milojević. 

Najpre je lider Srpske lige Istok došao u vođstvo pogotkom Miloševića u 25. minutu igre. Pred sam kraj prvog poluvremena, Ratajac je u svom šesnaestercu načinio prekršaj nad Živanovićem, nakon čega je dosuđen jedanaesterac za domaći tim. Precizno ga je izveo Jovan Lukić, pa je od 44. minuta rezultat bio 1:1. Po dolasku sa pauze, nastavlja se dobra igra kragujevačke ekipe. Drugi gol za “Radnički 1923” postiže Igor Vićentijević u 58. minutu, a nedugo zatim, u 67. minutu, isti igrač još jednom je zatresao mrežu Kruševljana: “Radnički 1923” – “Trayal” 3:1. Gosti zatim u 79. minutu smanjuju prednost na 3:2 golom Nikolića, ali je Jovan Lukić ponovo bio precizan u 81. minutu. U poslednjim minutima utakmice gosti uspevaju da dođu do izjednačenja. Najpre je Ristić u 88. savladao golmana Najdanovića, a dva minuta kasnije to je učinio i Milojević”, objavljeno je na oficijalnoj Facebook stranici FK “Radnički 1923”. 

Tim trenera Slaviše Kovačevića na prethodnim pripremnim utakmicama savladao je “Borca”, “Slaviju” i “Proleter”, nerešeno je odigrao sa “Zlatiborom” iz Čajetine, a pretrpeo je poraz od “Sloge” iz Požege. Podsetimo, “Radnički 1923” je trebalo da prošlog utorka odmeri snage sa ekipom “Mladosti”, ali je meč otkazan zbog snega na terenu u Lučanima.

Kragujevčani u sledećoj kontrolnoj utakmici dočekuju ekipu “Tabana 1970”. Utakmica je na programu u sredu, 21. februara, od 13 časova na prvom pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača”.