SportFoto: Iz glave, Dragana Miletić, VK Radnički

Kragujevčani priredili doček zlatnim vaterpolistima (FOTO)

Autor: InfoKG
15:56 | Utorak, 03 04 2018

Doček zlatnih kadeta Kragujevačkog vaterpolo kluba “Radnički”, koji su na međunarodnom turniru u Singapuru u finalu savladali Singapurćane sa 14:8 i osvojili zlato, upriličen je danas ispred zatvorenog bazena.

Doček je ulepšan vatrometom, uz aplauze kojima su pozdravljeni mladi sportisti.

- Manje-više rezultatskog imperativa nije bilo, najbitnije je da deca malo upoznaju druge kulture i dečake iz raznih delova sveta. Nije bilo teško osvojiti prvo mesto, jer protivnici po kvalitetu dosta zaostaju za nama, više smo kalkulisali da ne bude prevelika razlika. Nismo želeli da ih ponizimo, izlazili smo im u susret, pa su više igrali igrači koji nemaju veću šansu u prvenstvu – rekao je Dragan Kozomora, trener kadeta Radničkog.

Igrači su potvrdili da su poneli sjajne utiske iz Singapura.

- Bio je lep osećaj predstavljati grad i Srbiju u Singapuru. Nije bilo teško osvojiti prvo mesto, jer smo kvalitetniji od ostalih timova, ali smo i pored toga odigrali odlično. Stigli smo nekoliko dana pre početka turnira, pa smo imali dosta slobodnog vremena da obiđemo grad. Singapur je prelep, a najviše mi se dopao Marina bej – kazao je Miroslav Rajić, kapiten tima.
Za najboljeg igrača proglašen je Aleksa Bošković.

- Puno mi znači ovo priznanje, jer sam igrao van granica Srbije i mogao da pokažem šta umem. Sjajan je osećaj igrati daleko od svoje kuće. Posećivali smo nacionalne parkove i ostale turističke atrakcije, a najviše mi se dopao jedan od simbola Singapura, fontana lava Merlajon – rekao je Bošković.

Najbolji strelac turnira je Đorđe Bogdanović, sa 16 golova. 

- Nije bilo teško osvojiti turnir, ekipe nisu baš jake kao mi, a najteži rival su nam bili domaćini, koje smo i pobedili u finalu. Lepo je videti tako lep grad. Obilazili smo različite destinacije i provodili puno vremena na plaži – kazao je Bogdanović.

Na međunarodnom turniru u Singapuru, pored Kragujevčana, učestvovali su timovi iz Mađarske, Velike Britanije, Malezije i domaća Pejser vaterpolo akademija.

 


 

Galerija slika