SportFoto: SPD Radnički

Kragujevčani razoružali “krstaše”

Autor: InfoKG
15:30 | Ponedeljak, 24 02 2020

Košarkaši kragujevačkog Radničkog uspeli su da se revanširaju beogradskom imenjaku za poraz u prvom delu sezone, i to sa kamatom. Učenici Igora Todorovića su pred svojom publikom u  “Jezeru“ slavili sa ubedljivih 99:79 i tako nastavili pobednički pohod ka Košarkaškoj ligi Srbije.

Iako to možda krajnji rezultat ne pokazuje, Kragujevčani nisu lako došli do šestog uzastopnog, a ukupno sedamnaestog trijumfa u sezoni. Beograđani su pružili jak otpor, naročito u prve dve četvrtine, ali su na kraju ipak morali da polože oružje pred kvalitetnijim rivalom.

Šumadince je do nove pobede predvodio udarni tandem Stevanović-Katić sa po 21 poenom. Živanović je dodao 14, Nedeljković 11, a Lazar Marković 10 poena, uz odličnih 3/3 za tri poena.

Najbolji kod Beograđana bio je Dunđerski, koji je utakmicu okončao sa 21 poenom. Perović je postigao 14, Nikolić 13, a Valjarević 12 poena.

Sjajni Andreja Stevanović je i na utakmici sa Beograđanima pokazao zbog čega je među vodećim strelcima lige, te je zajedno sa kapitenom Raškom Katićem predvodio svoj tim do još jedne značajne pobede na putu ka plasmanu u viši stepen takmičenja. 

BKK Radnički je jedna od najboljih i najiskusnijih ekipa u ligi, što smo mi najbolje osetili na svojoj koži u prvom meču ove sezone, u kome su nam naneli poraz. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i znali smo tačno kako treba da odigramo. U prvom poluvremenu smo ispunili određene zadatke koje nam je trener zadao, da bi u drugom poluvremenu naš kvalitet u potpunosti došao do izražaja, tako da smo na kraju upisali ubedljivu i zasluženu pobedu. Idemo dalje, vezali smo šest pobeda u nizu i moja želja je da ova serija trijumfa potraje do kraja sezone”, izjavio je Stevanović po završetku utakmice.

Radnički i nakon devetnaest odigranih kola drži čelo tabele u Drugoj ligi Srbije sa bodom prednosti u odnosu na drugoplasiranu kraljevačku Slogu.

Kragujevčane u sledećem kolu očekuje gostovanje četvrtoplasiranoj Zemun Fitofarmaciji.