SportFoto: Facebook/Extreme-sports-club-Kragujevac

Kragujevčanin šampion Balkana u triatlonu (FOTO)

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 11 06 2019

Prvenstvo Srbije i Balkana u kros triatlonu, koje je 9. juna održano na jezeru u Šumaricama, okupilo je više od 100 učesnika iz Srbije, Rumunije i Hrvatske. Kragujevčanin Veljko Maksimović novi je šampion Balkana jer je bio najbolji u tratlonskoj trci.

Kragujevčanin Veljko Maksimović novi je šampion Balkana jer je bio najbolji u tratlonskoj trci, u kategoriji seniora. Drugo mesto pripalo je Vinku Vebcu, a treće Borni Katić, takmičarima iz Hrvatske.

Gotovo svi kragujevački triatlonci, članovi Kluba ekstremnih sportova, ostvarili su zapažene rezultate: Dušan Pavlović osvojio je treće mesto u kategoriji juniora, a Lazar Antić bio je četvrti.

Iva Pavlović bila je najbolja u kategoriji kadeta, dok je Maši Marković pripalo prvo mesto u kategoriji pionira.

Ovo je deveti put da se Prvenstvo Srbije u kros triatlonu organizuje u Kragujevcu, dok je Prvenstvo Balkana prvi put održano u centru Šumadije.

Organizator međunarodnog krosa u triatlonu je Klub ekstrenih sportova Kragujevac, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Srpske triatlonske unije i grada Kragujevca.

Inače, najbolji kragujevački tratlonac i aktuelni prvak Srbije u triatlonu Strahinja Trakić pobedio je danas u triatlonskoj trci u Tirani, u Albaniji.

Izvor: RTK
Foto: Facebook/Extreme-sports-club-Kragujevac

Galerija slika

Izvor: RTK