SportFoto: ŽKK Radnički

Kragujevčanke nadjačale Zrenjaninke

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Utorak, 26 03 2019

Košarkašice Radničkog savladale su u utakmici 16. kola Druge lige Srbije zrenjaninski Proleter 023, rezultatom 70:51. Kragujevčanke su sada bliže plasmanu u viši rang, odnosno u Prvu ligu Srbije.  

Najefikasnija u kragujevačkoj ekipi bila je Nevena Dimitrijević sa 22 poena, a slede je Jelena Prvulović sa 14, Aleksandra Jevrić sa 13 i Neda Vasović sa 10 poena, koja je bila najkorisnija u timu domaćina sa indeksom 21. 

Ova pobeda nam je vrlo važna. Od početka utakmice smo vodile i na kraju samo povećale razliku. Drugo poluvreme smo odigrale mnogo skoncentrisanije u odbrani tako da su sve igračice dobile priliku da igraju. Čestitam saigračicama na pobedi, a protivnicima na fer i korektnoj borbi. Ostale su još dve utakmice do kraja prvenstva koje treba da dobijemo i ostvarimo cilj”, rekla je Neda Vasović.

Ušle smo u utakmicu jako motivisane, i uspele da upišemo veoma bitnu pobedu protiv ekipe Proletera, takođe konkurenta za ulazak u viši rang. Znale smo da sve zavisi od nas, tako da je svaka igračica od samog starta pružala svoj maksimum, i hvala im na borbenosti svih 40 minuta. Prvenstveno dobro odigranom odbranom, jer smo tako dobru ekipu uspeli da svedemo na 50 postignutih poena. Čestitke mojim saigračicama i treneru, sada nam preostaje da se spremimo za narednu utakmicu i ostvarimo cilj kluba. Ekipi Proletera hvala na fer igri, i srećno do kraja sezone. Veliko hvala publici na velikoj podršci tokom celog meča”, izjavila je kapiten ŽKK “Radnički”, Aleksandra Jevrić.  

Tim trenera Nenada Miovanovića sada razmišlja o ostvarenju cilja, a to je plasman u Prvu ligu Srbije, a do kraja prvenstva ostale su im još dve utakmice. Kragujevčanke se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli sa 24 osvojena boda, a isto toliko ima “Proleter 023”, koji je na drugoj pozicji, i Ljubovija koja je na trećem mestu. 

Ženski košarkaški klub “Radnički” u sledećem, pretposlednjem kolu Druge lige Srbije predstojećeg vikenda dočekuje Ljuboviju. Ovaj meč će verovatno odrediti ko će se plasirati u viši rang, odnosno Prvu ligu Srbije.