Sport

Kragujevčanke savladale Piroćanke

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Ponedeljak, 06 11 2017

Košarkašice “Radničkog 2016” nastavile su pobednički niz, pošto su u utakmici četvrtog kola Druge lige Jug B savladale ekipu “Gimnazijalca” iz Pirota, rezultatom 83:60. 

Iako rezultat ne govori tako bila je ovo veoma teška utakmica protiv jako neugodne ekipe Pirota. Od samog početka smo kontrolisali utakmicu igrali dobro i kada smo se rezultatski “odlepili” nismo dali protivniku da priđe više. Žao mi je što nije bilo više prostora za visoke igračice da igraju, jer je ekipa “Pirota” jako atipična i teška za čuvanje. Čestitam svojim devojkama na pobedi i okrećemo se spremanju za sledeće kolo. Čestitam i ekipi Pirota na fer i korektnoj borbi i želim im svu sreću u nastavku takmičenja”, izjavila je trener KŽKK “Radnički 2016”, Vesna Despotović. 

Najbolje u kragujevačkoj ekipi bile su Sara Milošević sa 29 poena, Marija Đukić sa 17 i Minela Mehović sa 14. 

Želim prvo da čestitam protivnicama na fer i korektnoj borbi, a mojim saigračicama na pobjedi i odličnom zalaganju tokom cijelih 40 minuta. Ovo je za nas bila teška utakmica iako možda rezultat to ne pokazuje. Imamo niz od 3-4 pobjede i želimo da nastavimo taj pobjednički niz tako da se već od sjutra okrećemo ka narednom protivniku”, izjavila je košarkašica “Radničkog 2016”, Marija Đukić ex Novak. 

Kragujevački ženski košarkaški klub “Radnički 2016” u sledećem kolu putuje za Kruševac, gde se sastaju sa ekipom “Bagdale”.