SportFoto: Aleksandar Ćuić

Kragujevčanke savladale Piroćanke

Autor: Branko Vukašinović
14:20 | Ponedeljak, 30 01 2017

Košarkašice “Radničkog” savladale su u utakmici 11. kola Druge lige Srbije Jug B ekipu “Gimnazijalac” iz Pirota, rezultatom 56:54.

Naefikasnije u kragujevačkoj ekipi bile su Jevrićeva sa 18 i Stefanovićeva sa 16 poena.

Početak drugog dela sezone, i to uspešan. U odnosu na prvu utakmicu gde smo izgubili 30 razlike, sa velikim hendikepom na klupi, ovog puta u skoro punom sastavu, bez Mine Igrutinović i Nede Vasović, sve vreme smo se nadali egal igri u kojoj ipak možemo izaći kao pobednici posle vrednog rada u toku pauze izmedju prvog i drugog dela sezone. Napravili smo dogovor u svlačionici gde je zadatak svaki devojke bio da da svoj maksimum, ali da opušteno i rasterećeno izadje na teren. Volja i želja su se pokazale još na samom startu i nismo dozvoljavale protivniku da nametne svoju igru. Do poslednje sekunde se igralo, i ovog puta možda i malo sreće na našoj strani, koš za pobedu, 2 sekunde pred kraj. Hvala i čestitke devojkama, treneru i upravi kluba, a protivničkoj ekipi čestitam na fer i korektnoj igri i želim im sreću u daljem toku takmičenja”, izjavila je Aleksandra Jevrić.

Trener košarkašica “Radničkog”, Nenad Milovanović, zadovoljan je postignutim rezultatom na utakmici protiv Piroćanki.

Izuzetno velika pobeda protiv odlične ekipe “Gimnazijalca”. Posebnu draž pobeda ima zbog toga što smo prvi meč protiv njih izgubili velikom razlikom. Čestitam mojim igračicama, što su uspele da pobede u ovoj teškoj utakmici, što su se borile svih 40minuta, najveća je njihova zasluga za ovo, ponosan sam na svoj tim! Veliku zahvalnost dugujem trenerima i igračima iz fudbalsko kluba "Radnički", koji su se pojavili u drugom delu utakmice i pružili nam veliku podršku i dali vetar u ledja uz već standardne naše navijače, roditelje i prijatelje, koji nas bodre na svakoj utakmici. Čestitam protivniku na velikoj borbenosti i želim im sreću u nastavku takmičenja”, rekao je Milovanović.

Košarkašice “Radničkog” u sledećm kolu putuju za Leskovac, gde gostuju ekipi “Actavis academy”.

* Izjave su preuzete sa Facebook stranice ŽKK Radnički – Kragujevac.