SportFoto: Facebook/Badminton klub Ravens KG

Kruševljani overili Trofej Kragujevca u badmintonu

Autor: InfoKG
14:00 | Sreda, 15 11 2017

Pobednici 14. Trofeja Kragujevca u badminton u pojedinačnoj konkurenciji su članovi kruševačkih “Zmajeva” Luka Milić i Marija Sudimac. Na ovogodišnjem takmičenju, koje je održano proteklog vikenda u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji, učestvovalo je više od 70 takmičara iz cele Srbije. 

Članovi kruševačkih Zmajeva Luka Milić i Marija Sudimac u finalima savladali su svoje klupske drugare. Milić je u borbi za zlato bio bolji od Sergeja Lukića, dok je Sudimčeva, u okršaju za najsajnije odličje, savladala Saru Lončar.

Uporedo sa A turnirom u sali Druge kragujevačke gimnazije održana su još dva turnira iz kalendara BASS – XXIV B turnir – Kragujevac 2017 i X C turnir – Kragujevac 2017.  

Trijumfe na B turniru “upisali” su Nemanja Stanimirović (BK Zmajevi, Kruševac) u muškom singlu, Polina Lindina (BK Novi Sad) u ženskom singlu, Darko Carić (BK Banat, Zrenjanin) i Andrej Šafarik (BK Fanatik, Vršac) u muškom dublu, Kristina Jovin (BK Helianthus, Novi Sad) i Jovana Vučetić (BK Novi Sad) u ženskom dublu, te Luka Milić i Marta Ilić (BK Ravens KG, Kragujevac) u mešovitom dublu. 

Jubilarni, 10, C turnir sa tri zlatna odličja obeležila je Danica Čepurac iz beogradskog klub Clear. Ona je trijumfovala u ženskom singlu, ženskom dublu sa Martom Popović (BK Ravens KG, Kragujevac) i u mešovitom dublu u tandemu sa svojim partnerom iz kluba Novicom Brkićem. U muškom singlu najuspešniji je bio Dejan Milošević (BK Dinamo, Pančevo), koji je pobedio i u muškom dublu sa Veljkom Cukanićem (BK Dinamo, Pančevo).

Prezadovoljni smo fantastičnim odzivom takmičara iz cele Srbije i celodnevnim praznikom badmintona u srcu Šumadije. Zahvalnost dugujemo svim učesnicima, a čestitamo najuspešnijima koji su na kraju osvojili trofeje. Veliko hvala upućujem i svim kolegama trenerima na iskazanoj kolegijalnosti. Takođe, iskoristio bih ovu priliku da se od srca zahvalim pojedincima, kompanijama i institucijama na čelu sa Badminton savezom Srbije koji su nam pomogli da produžemo tradiciju turnira u Kragujevcu i da na najlepši način obeležimo prvih 15 godina badmintona u našem gradu, a već sada zakazujemo novo druženje sledeće godine”, rekao je za sajt Badminton saveza Srbije prvi čovek BK Ravens KG Andreja Todorović.

“Trofej Kragujevca u badmintonu” ove godine je bio u znaku proslave 15 godina postojanja kluba “Ravens KG”. Takmičenje je organizovao Badminton klub “Ravens KG” u saradnji sa Badminton savezom Srbije i uz podršku grada Kragujevca, Ministarstva omladine i sporta, kao i brojnih prijatelja kluba i medijskih pokrovitelja.

Izvor: Badminton savez Srbije