Sport

Lepa saradnja se nastavlja: Mali Singapurćani gostovali u Kragujevcu

Autor: InfoKG
13:00 | Nedelja, 24 03 2019

Kragujevački vaterpolo klub Radnički i Pejser vaterpolo akademija iz Singapura, saradnju započetu prošle godine na Uskršnjem turniru koji su kragujevački kadeti osvojili u ovom gradu-državi u jugoistočnoj Aziji, nastavili su uzvratnom posetom singapurske ekipe do 14 godina Kragujevcu.

Gostujuću delegaciju u gradu na Lepenici predvodio je prvi čovek kluba, Ting Kum Luen, koji je bio prezadovoljan sedmodnevnim pripremama.

"Razlog zašto smo ovde je da bismo naučili što više i to preneli u Singapur. Sjajno je što su moji dečaci unapredili igru trenirajući sa odličnim trenerima, posebno na jutarnjim treninzima gde su radili individualno na tehničkim stvarima. Pošto u timu imamo dva srpska trenera, način rada je sličan, a najveća razlika je u posećenošću treninga. Ovde sva deca dolaze na treninge i moguć je svakodnevni rad po selekcijama, dok kod nas to nije slučaj, jer imamo problem sa posvećenošću pa gotovo da radimo svi zajedno. To je nešto na čemu ćemo morati da radimo i sa roditeljima", rekao je Ting.

On je dodao da je za kratko vreme naučio mnogo stvari o funkcionisanju kluba, koje nastojim da implementira u svom timu.

"Organizacija Radničkog je odlična, sve savršeno funkcioniše, naučio sam dosta i o organizaciji samih treninga, gde gotovo sve selekcije, od prvog tima do škole vaterpola, rade u isto vreme na istom bazenu. Radnički ima odlične trenere, dečaci su veoma posvećeni treninzima i na licima im se može videti da su svi srećni", kazao je Ting.

Po svemu sudeći, ova lepa saradnja timova sa udaljenih meridijana potrajaće i u narednim godinama, a nastavlja se već od sredine aprila, kada će kragujevačka U15 selekcija braniti trofej osvojen prošle godine na turniru u Singapuru.

"Dolazićemo na ovakve pripreme, a Kragujevčani će gostovati na našem uskršnjem turniru za petnaestogodišnjake. Kragujevac je veoma lep grad i zaista mi se sviđa. Bezbedan je, miran, opuštajuć i nije stresan kao što smo navikli. Uslovi na bazenu su sjajni, može se trenirati bez obzira na vreme, što nije slučaj kod nas gde radimo na otvorenom. Moje iskustvo u Srbiji bilo je lepo, prijatno i veoma prijateljski nastrojeno i u budućnosti ćemo pokušati da organizujemo boravak naših dečaka u kragujevačkim porodicama, kako bi osetili čari srpskog gostoprimstva i ovdašnjeg porodičnog života", rekao je Ting.

Pauze između jutarnjeg i večernjeg treninga Singapurćani su koristili za turističke obilaske, pa su uživali u čarima Beograda, Zlatibora, vodopada, pećina i ostalih srpskih prirodnih lepota, a posebno im se dopala ovdašnja kuhinja.

"Ono što je sigurno je da u srpskoj kuhinji ima dosta mesa, što se nekim dečacima mnogo dopalo, a nekima ne. Ipak, svi su našli nešto što im se dopada. Ja sam najviše eksperimentisao i probao sam burek sa mesom i jogurtom i još nekoliko lokalnih specijaliteta i sve je bilo veoma ukusno. U odnosu na Singapur, hrana je ovde mnogo jeftinija i za malo novca mogli smo da kupimo jako kvalitetne i ukusne obroke", zaključio je Ting.