SportFoto: kkkradnicki.com

Lončar: Cilj “Radničkog” opstanak u KLS

Autor: InfoKG
14:00 | Sreda, 20 09 2017

Kragujevački košarkaški klub “Radnički” uveliko se pripremaju za početak takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije, u kojoj će dati maksimum kako bi i sledeće godine ostali u elitnom društvu. To je najavio predsednik KKK "Radnički" Nikola Lončar. 

Iskoristili smo priliku koju nam je ponudio kruševački klub. Kupili smo rang takmičenja od Napretka iz Kruševca, pošto nismo uspeli da kroz Srpsku ligu idemo korak po korak. Preskočili smo dva stepenika, posle neuspešne sezone prošle godine. Ovo je veliki zalogaj za nas zato što smo u organizacionom nivou ispod KLS. Tek ulazimo u taj krug, sve nam fali da bismo bili standardni član. Trudićemo se da od prve sezone to funkcioniše. Svi ćemo dati svoj maksimum da bi KKK Radnički i sledeće godine bio član KLS”, izjavio je Lončar.

Prema njegovim rečima u klubu se trenutno bave sastavljanjem tima. 

Angažovali smo novog trenera Zorana Todorovića koji je selektor univerzitetske reprezentacije. Iskusan je stručnjak, godinama radi za KSS i u KLS. Mnogo mladih igrača je "izbacio", a sada je došao u Kragujevac da radi sa našim mladim igračima i onima koje će da dovede. Teško je formiranje tima, a pošto nismo dovoljno dobro poznavali KLS, angažovali smo Todorovića da se pozabavi pravljenjem ekipe i tako pomogne našem klubu. Malo kasnimo sa dovođenjem pravih igrača, ali imamo mesec dana da se spremimo za prvu utakmicu. Videćemo u kom formatu će biti liga, ima nagoveštaja da se menja kalendar takmičenja”, rekao je Lončar.

Predsednik KKK “Radnički” kaže i da još uvek traže sponzore i donatore i da bi im svaka pomoć bila značajna.  

Imamo i dalje podršku sponzora koji su od početka sa nama, a neki novi nam se pridružuju. Grad je pomogao i pomoćiće, imaju razumevanja za novonastalu situaciju. Ima naznaka dobrih vesti da će sve biti kako treba”, zaključio je Lončar. 

Izvor: kkkradnicki.com