Sport

Lončarević donirao dresove najmlađim polaznicima rukometne škole Radničkog 1964

Autor: InfoKG
14:00 | Subota, 03 08 2019

Kragujevčanin Nebojša Lončarevič (49) iako dugi niz godina živi u inostranstvu, nije zaboravio svoj rodni grad, klub u kome je načinio prve rukometne korake i stekao znanja i veštine koje su mu pomogle u karijeri i životnoj preokupaciji. Boraveći u Kragujevcu, donirao je komplet dresova za najmlađe polaznike rukometne škole Radničkog 1964.

"Iako sam gotovo 20 godina u inostranstvu i dalje pratim sva sportska, a naročito rukometna dešavanja u mom gradu. S obzirom na to da su moji vršnjaci, kao i ja, uglavnom na nekim rukovodećim i tehničkim mestima u Radničkom, u toku sam sa svim dešavanjima u klubu i kragujevačkom rukometu. Saznavši da u Radničkom egzistira besplatna škola rukometa, želeo sam da dam mali doprinos poklonivši garnituru dresova za najmlađe polaznike, kao podstrek za njihovo dalje bavljenje rukometom", istakao je Nebojša Lončarević.

Lončarević je rukometom počeo da se bavi sa 10 godina u matičnom Radničkom, a u karijeri je igrao za Partizan, Šamot, Priboj, Rudar. Od 2001. godine je igračku karijeru nastavio u Francuskoj. Od 2007. godine se bavi trenerskim poslom, a trenutno je angažovan u klubu „Cournon D “Aubergue“.