SportFoto: RK Radnički 1964

Nemanja Vuković pojačao “Radnički 1964”

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Četvrtak, 24 01 2019

Lider jesenjeg dela prvenstva Super B Lige, Rukometni klub “Radnički 1964“ doveo je novo pojačanje, a reč je o dvadesettrogodišnjem srednjem beku Nemanji Vukoviću. On je sa kragujevačkim klubom potpisao ugovor na 18 meseci.

Rukometni klub “Radnički 1964“ u jeku priprema za prolećni deo prvenstva pojačao je igrački kadar sa srednjim bekom Nemanjom Vukovićem, koji ima bogato superligaško iskustvo. 

Drago mi je što sam došao u ovakvu ekipu i što sam deo baš ovakvog kolektiva. Grad, ljude i veliku većinu saigrača poznajem iz prethodnih sezona, tako da se nadam da ću se brzo integrisati u sistem i koncepciju rada. Atmosfera, organizacija i pristup prema radu je na visokom nivou. Pozitivno sam iznenađen funkcionisanjem kluba. Izlazim iz teške povrede posle skoro godinu dana i naišao sam na veliko razumevanje i podršku ljudi iz kluba, što mi puno znači i možda je to i bilo presudno za dolazak u Kragujevac. Mišljenja sam da sam izabrao pravu sredinu za nastavak karijere, pogotovo što nam se ambicije i pogled na budućnost podudaraju. Siguran sam da ćemo ostvariti sve zacrtane ciljeve”, poručio je Nemanja Vuković.

Iz “Radničkog 1964“ poručuju da su se na ovaj korak odlučili kako bi realizovali zacrtani cilj sa početka sezone, a to je plasman u Super ligu Srbije. 

Dolaskom Nemanje Vukovića dobili smo na širem izboru mogućnosti na poziciji beka, a samim tim i unapređenju igre. Nemanja će se svojim iskustvom igranja u Super ligi veoma brzo uklopiti u naš sistem rada i treninga. Profil igrača Vukovića nam je bio neophodan za nastavak prvenstva i realizacijiu našeg cilja”, izjavio je šef stručnog štaba “Radničkog 1964”, Aleksandar Radosavljević.

Vuković je rukometom počeo da se bavi sa 9 godina u rodnim Pljevljima, a u karijeri je nastupao za Rudar iz Kostolca, Budvu, Radnički iz Kragujevca, Priboj, Novu Varoš i Mokru Goru. Student je pete, završne godine Fakulteta bezbednosti.