SportFoto: Facebook/Ip Sportmedia

Nova pojačanja “Ekonomca”, stigao i Brazilac

Autor: Branko Vukašinović
14:09 | Sreda, 19 07 2017

Aktuelni šampion Srbije u futsalu, KMF “Ekonomac”, pojačao je svoje redove sa tri nova igrača, a to su doskorašnji članovi “Euro Motusa” Jovan Lazarević i Simeun Kopanja, kao i Brazilac Da Mata Feitosa Tales, dok je prekinuo saradnju sa šestoricom igrača. Devetostrukog prvaka Srbije u futsalu u predstojećoj sezoni očekuje odbrana titula u Prvenstvu i Kupu Srbije, a kragujevački klub će pokušati da napravi i iskorak u UEFA Futsal Kupu. 

Odlučili smo da donekle promenim igrački sastav, da ambicije pretvorimo u konkretne rezultate. Angažovali smo dvojicu odlična domaća igrača, koji svojim kvalitetima mogu da doporinesu postizanju naših ciljeva. O Brazilcu mogu da kažem sve najbolje, pravi „plej“, igrač koji u svakom segmentu podiže ekipu. Tu nije kraj našim aktivnostima u prelaznom roku, očekujemo još neke prinove, sličnog renomea, odnosno, igrače vrhunskog nivoa”, izjavio je za “IP sportmedia” predsednik “Ekonomca”, prof. dr Veroljub Dugalić. 

“Ekonomac” je prekinuo saradnju sa Predragom Jovanovićem, Ninoslavom Aleksićem, Darkom Ristićem, Evgenijem Valjenkom, Da Silvom i Slobodanom Janjićem, koji su slobodni u izboru nove sredine.

Pre svega njima dugujemo veliku zahvalnost na doprinosu u ostvarivanju svih rezultata u periodu dok su igrali za Ekonomac. Ništa loše ne možemo da kažemo za bilo koga od njih, ali u ovom trenutku je procena bila takva da je najbolje rešenje da im omogućimo da promene sredinu”, kaže Dugalić. 

Ojačan je i upravljački deo kluba, a funkcije potpredsednika i sportskog direktora kluba obavljaće Turgaj Farzalijev, nekadašnji čelnik Fenerbahčea iz Bakua.   

Igrači “Ekonomca” počeli su pripreme za novu sezonu u ponedeljak i trenutno treniraju u hali “Jezero”, dok će drugi deo priprema obaviti na Zlatiboru.