SportFoto: SPD Radnički

Novajlija iz Žitišta namučio Kragujevčane

Autor: InfoKG
15:30 | Utorak, 28 01 2020

Teže nego što se to očekivalo košarkaši kragujevačkog Radničkog došli su do trijumfa u susretu sa novajlijom u ligi, ekipom Svetog Đorđa iz Žitišta. U susretu odigranom pred oko 400 gledalaca u hali “Jezero“, Kragujevčani su slavili rezultatom 87:73 i tako sačuvali čelnu poziciju na tabeli Druge lige Srbije.

Da su najteže one unapred dobijene utakmice, uverili su se košarkaši Radničkog u susretu sa ekipom Svetog Đorđa iz Žitišta. Posle vrlo lake i ubedljive pobede nad istim rivalom na startu sezone, Kragujevčani su pomislili da će lako doći do trijumfa u uzvratnom duelu pred svojim navijačima. Međutim, ekipa iz Žitišta se pokazala kao „tvrd orah“, pa su izabranici Igora Todorovića morali dobro da se pomuče kako bi se domogli novih bodova.

Raško Katić je sa 29 poena i 11 skokova bio ubedljivo najbolji akter večerašnjeg susreta. Andreja Stevanović ubacio je 18 poena, a dvocifreni u kragujevačkom sastavu bili su još i Pavle Jokić sa 15 i Nikola Šućov sa 10 poena.

U ekipi Svetog Đorđa najraspoloženiji za igru bio je Marko Tomić sa 15 poena i 10 skokova. Vladimir Gombar zastao je na 13, a Filip Latinović na 10 postignutih poena.

Uprkos upisanoj pobedi, strateg Radničkog Igor Todorović imao je mnogo toga da zameri svojim učenicima, posebno kada je u pitanju odnos prema igri.

Upozoravao sam moje igrače da ova utakmica može biti potencijalna „mina“. Srećom smo je preskočili, pre svega zahvaljujući dobroj defanzivnoj igri u drugom poluvremenu, u kome smo primili manje od trideset poena. Ekipa Svetog Đorđa je pokazala da je jako nezgodna šuterska ekipa, naročito u prvom poluvremenu kada su šutirali 7/10 za tri poena. Sa druge strane, mi smo bili daleko ispod svog standarda, ali smo pokazali da kvalitetne i dobre ekipe mogu pobeđivati i kada igraju loše”, ocenio je Todorović.

Gosti iz Žitišta su se kragujevačkoj publici predstavili u najboljem mogućem svetlu. Ovaj mali klub, koji se od ove sezone po prvi put takmiči u drugoligaškom rangu, pokazao je da nikako ne sme biti potcenjen od bilo kog rivala u ligi.

Iskoristio bih priliku da čestitam ekipi Radničkog na pobedi. Smatram da svojim kvalitetom zaslužuje da uđe u KLS. Mi smo odigrali odlično prvo poluvreme, naročito prvu četvrtinu koju smo ubedljivo dobili. U nastavku susreta nismo uspeli da izdržimo pritisak domaćina, psihički smo pali, što je iskusna ekipa Radničkog iskoristila i napravila seriju 14:0, nakon čega je bilo jako teško vratiti se u meč. I pored poraza mislim da smo pokazali da znamo da igramo košarku i da bi bila velika šteta ukoliko ispadnemo iz lige”, izjavio je Boba Grujić, predstavnik ekipe Svetog Đorđa. 

Radnički je pobedom, trinaestom u sezoni, zadržao lidersku poziciju na tabeli, dok je ekipa Svetog Đorđa ostala u donjem domu sa skorom 3-12.

Izabranike trenera Igora Todorovića u narednom kolu očekuje jedno od najtežih gostovanja u drugom delu sezone, ekipi Zdravlja u Leskovcu.