SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog rešeni da promene kurs

Autor: InfoKG
13:00 | Sreda, 29 01 2020

Odbojkaši Radničkog ugostiće sutra od 17 časova u hali “Jezero” beogradsku Crvenu zvezdu, u utakmici 16. kola Super lige Srbije. Prilika je to da Kragujevčani napokon prekinu seriju od tri uzastopna poraza u prvenstvu i obraduju svoje simpatizere pobedom nad velikim rivalom.

Nisu učenici Ivana Blagojevića bili miljenici sreće na startu ove kalendarske godine. Na prethodna četiri meča, uključujući tu i revanš utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije sa Vojvodinom, Kragujevčani su posustajali u taj-brejku, gde je obično jedan trenutak nepažnje i dekoncentracije imao fatalne posledice.

Takvi porazi, kao po pravilu, dosta teško padaju igračima, kojima se zaista nema šta zameriti kada je u pitanju voljni momenat. Ujedno, ovakvi rezultati dokazuju da je kvalitet lige ove sezone izuzetno ujednačen i da nas očekuje izuzetno neizvesna trka sve do konačnog raspleta u plej-ofu.

Zbog toga je nužno da se Kragujevčani što pre uzdignu, zaborave na ono što je bilo i probaju da skrenu sa negativnog kursa. Prvu dobru priliku da to učine imaće u četvrtak, kada će pred svojim navijačima ugostiti aktuelnog vicešampiona, beogradsku Crvenu zvezdu, koja ove sezone igra daleko ispod očekivanja.

Naime, „crveno-beli“ se tri kola pre kraja prve faze takmičenja nalaze na više nego skromnoj sedmoj poziciji, sa svega pet pobeda u proteklih petnaest mečeva. Pri tom, Beograđani još uvek nisu teoretski osigurali opstanak u ligi, mada imaju dve pobede više u odnosu na dve najslabije plasirane ekipe, Ribnicu i Jedinstvo. Od ukupno pet pobeda koliko je ekipa trenera Tomislava Kukanjca zabeležila u dosadašnjem delu takmičenja, samo jedna je ostvarena van Beograda, i to protiv poslednjeplasiranog Jedinstva u Staroj Pazovi.

Svi ovi podaci definitivno idu u korist Kragujevčana, a optimizam dodatno podgreva i sigurna pobeda u prethodnoj utakmici, odigranoj na parketu USC „Voždovac“ (3:0).

Tehničar Radničkog Nikola Petrović, kao neko ko je prethodne tri godine nosio „crveno-beli“ dres, najkompetentniji je da oceni kvalitet i mogućnosti predstojećeg rivala.

Iza nas je jedan težak period. Mislim da smo utakmice protiv Novog Pazara i Mladog radnika morali da rešimo u svoju korist, ali šta je-tu je. Okrećemo se ka narednom protivniku, a to je Crvena zvezda. Radi se o jednoj dobroj ekipi sa kvalitetnim i iskusnim igračima. Dobili smo ih u Beogradu sa 3:0, ali verujem da će oni ovoga puta pružiti znatno bolju partiju. Na nama je da na predstojećoj utakmici pružimo sto odsto svojih mogućnosti, što će nam, nadam se, biti dovoljno da zabeležimo prvu pobedu u ovoj godini”, priželjkuje organizator igre kragujevačkog tima.  

Treba reći da Kragujevčani u poslednje vreme imaju dosta problema kadrovske prirode. Najveće brige stručnom štabu Radničkog zadaje povreda lakta iskusnog primača servisa Srećka Ristića, koji je izuzetno bitan za igru kragujevačkog tima. U Radničkom čine sve što je u njihovoj moći da se Ristić što pre oporavi i bude spreman za odlučujuće bitke u mini ligi.

Na kraju, napomenimo i to da će ulaz na utakmicu između Radničkog i Crvene zvezde biti slobodan za sve posetioce, koji će, nadajmo se, prepoznati momentum i važnost predstojeće utakmice, te da će svojom podrškom sa tribina hale “Jezero“ pogurati izabranike Ivana Blagojevića do željenog trijumfa. Za one koji, pak, ne mogu prisustvovati utakmici, obezbeđen je direktan TV prenos na RTS 2. 

Izvor: SPD Radnički