Sport

“Partizan” pobednik drugog Brđovićevog memorijala (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Ponedeljak, 24 09 2018

Odbojkašice beogradskog “Partizana” pobednice su drugog Memorijalnog turnira “Dejan Brđović”, koji je u hali “Gordana Goca Bogojević” organizovao Odbojkaški klub “Red Fox – Smeč 5”. Najbolja igračica turnira bila je Milica Kubura iz “Partizana”.  

Beograđanke su u finalu savladale “Ub” sa 3:0 i tako trijumfovale u na ovogodišnjem turniru. U meču za treće mesto odbojkašice “Srema” pobedile su kragujevački klub “Red Fox – Smeč 5” sa 3:0. 

Pehare,medalje i priznanja najboljima su uručili direktor svih mlađih selekcija Odbojkaškog Saveza Srbije, Biljana Mihailović, generalni sekretar MOS Kragujevac, Nenad Cvetković i članovi porodice Brđović. Inače, turnir je otvorio odbojkaška legenda i bivši reprezentativac, takođe i predsednik međunarodne organizacije za školski sport, Željko Tanasković. 

Podsetimo, legendarni odbojkaš Dejan Brđović iznenada je preminuo 21. decembra 2015. u 49. godini u svom stanu u Beogradu.

Rođen je 21. februara 1966. godine u Kraljevu. Nekadašnji je kapiten odbojkaške reprezentacije SR Jugoslavije za koju je odigrao 300 utakmica, a sa kojom je osvojio bronzanu medalju na Letnjim olimpijskim igrama 1996. u Atlanti.

U odbojkaškom klubu „Žiča“ napravio je prve odbojkaške korake. Karijeru je nastavio u Odbojkaškom klubu “Ribnica”, a u “Crvenu zvezdu” je prešao 1984. godine. Nastupao je za timove iz Grčke i Italije. Igračku karijeru je završio u dresu kragujevačkog “Radničkog” 2006. godine.

Brđović je trenersku karijeru započeo u “Radničkom” sa kojim je u sezoni 2006/07. osvojio prvo mesto u ligaškom delu šampionata i stigao do finala domaćeg plej-ofa i polufinala Kupa Srbije. Posle toga, bio je trener ženskih klubova “Asistela” iz Novare i “Baku Rabite” iz Azerbejdžana, a potom i trener ženskog odbojkaškog kluba “Vizura”.
Njegova deca, ćerka Aleksandra i sin Aleksa krenuli su njegovim stopama.

Galerija slika