Sport

PEK Gora vicešampion Srbije u planinskom trčanju

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Petak, 20 10 2017

Planinarsko-ekološki klub "Gora" iz Kragujevca, minulog vikenda osvojio je titulu vicešampiona države u Treking ligi Srbije, u organizaciji Planinarskog saveza Srbije, nastavivši tako uspehe nakon naslova šampiona iz 2016. godine. 

Reč je o planinskom trčanju na kratke, srednje i duge staze tokom kojeg takmičari moraju određene deonice da pređu u zadatom vremenu. 

U okviru ovogodišnjeg takmičenja Treking liga Srbije ukupno je organizovano devet kola i to na prostorima Šida, Bešnjaje kod Kragujevca, Subotičke peščare, Malinika, Jastrepca, Kosjerića, Sokobanje, Rajca i Grze. U svakom od održanih kola, takmičarima su na raspolaganju bile po tri staze: kratka (10-15km), srednja (20-26) i najduža (30-42km), a bodovalo se na osnovu dužine pređene staze, uspona i plasmana na trci.

Poslednje 9.kolo organizovao je PK „Javorak“ iz Paraćina na prostorima Južnog Kučaja i izletišta Grza.

PEK „Gora“ je zauzeo drugo mesto sa ukupno 3566 bodova, iza beogradskog "Balkana" na prvom i ispred PK „Ozren“ iz Sokobanje na trećem mestu.

Pored titule ekipnog viceprvaka, članica „Gore“, Ivana Cenerić, postala je šampion u konkurenciji žena, dok je Snežana Đurić, u poslednjem kolu pobedila na srednjoj stazi. To je njena sedma medalja od ukupno sedam učešća u ovogodišnjoj Treking ligi, a ukupno 25.medalja tima.

Zvanična dodela pehara I individualnih priznanja je planirana za početak decembra na Sajmu sporta u Beogradu.