SportFoto: RK Radnički 1964

Petrović ponovo u “Radničkom 1964”

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Četvrtak, 26 07 2018

Golman Dušan Petrović vratio se u Rukometni klub “Radnički 1964” u kom će provesti naredne tri sezone. Petroviću je drago što je ponovo u svom matičnom klubu, a želja mu je da Kragujevac postane rukometni centar Srbije. 

U razgovoru sa čelnicima kluba, posebno sa direktorom Raškovićem, shvatio sam da klub gaji velike ambicije, a prioritet je ulazak u Super ligu što se i poklapa sa mojim ciljevima koji su uvek najviši. Moram da naglasim i raduje me ta činjenica da je želja svih u klubu da Kragujevac postane rukometni centar Srbije”, rekao je Dušan Petrović.

Cilj čelnika “Radničkog 1964” je da jezgro ekipe čine igrači ponikli iz kragujevačke škole rukometa. Dokaz za to je i ponovna saradnja sa golmanom Dušanom Petrovićem.

Smatram da u modernom rukometu golman ima izuzetno važnu ulogu, tako da povratkom Dušana Petrovića, nekadašnjeg kapitena i jednog od lidera Radničkog iz nekog prethodnog perioda, dobijamo na čvrstini u odbrani, na snazi i samopouzdanju. Mišljenja sam da će samo njegovo prisustvo značiti i mladim golmanima koji će imati šta da nauče od njega, da će ih naterati da još jače i bolje treniraju i da će biti oštra konkurencija na toj poziciji. Očekujem da će svojim znanjem i iskustvom doprineti još boljim rezultatima, a sa druge strane sam uveren da će publika uživati u njegovim bravurama između stativa”, izjavio je direktor „Radničkog 1964“, Stavro Rašković. 

Petrović je rukometom počeo da se bavi sa 10 godina. U “Radničkom” je načinio prve rukometne korake. Sa kragujvečkim klubom je 2014. osvojio vicešampionsku titulu i igrao SEHA ligu. U karijerije je, osim za „Radnički“, igrao i za „Spartak-Vojput“ i „Pančevo“. Završio je Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta.