Pionirska reprezentativka Srbije pojačala “Radnički 1964”

Ponedeljak, 06 Avgust 2018 14:00Autor: Branko VukašinovićFoto: RK Radnički 1964

Pionirska reprezentativka Srbije, petnaestogodišnja Amina Hasanović novo je pojačanje Ženskog rukometnog kluba “Radnički 1964”. Hasanovićeva je svoju vernost kragujevačkom klubu oročila na četiri godine. 

Amina je rukometom počela da se bavi sa 10 godina u rodnom Priboju, a poslednje tri godine je sa uspehom igrala u Ženskom rukometnom klubu “Prijepolјe”.

Nakon tri godine provedene u Priboju, prešla sam u Rukometni klub “Prijepolјe”. Tu se video moj rad i postala sam član pionirske reprezentacije Srbije. Ubrzo je stigao poziv rukometnog kluba “Radnički 1964” koji nisam mogla da odbijem. Odlučila sam da karijeru nastavim u Kragujevcu, gde ću trenirati još jače i bolјe. Nadam se svom dalјem napretku i verujem da ćemo kao klub pokazati gde nam je mesto”, rekla je Amina Hasanović.

U “Radničkom 1964” smatraju da su povukli još jedan odličan potez u odabiru igračica za godine koje predstoje, a od golmana Amine Hasanović očekuju da u dalјem razvoju i napretku bude jedan od bitnih oslonaca.

Uveren sam da je dovođenjem Amine Hasanović napravlјen pun pogodak, da je menadžment kluba napravio pravu stvar. Doveli smo pionirsku reprezentativku Srbije koja će nam doneti dosta mirnoće, samopouzdanja i sigurnosti u odbrani. Mislim da je najbitnija stvar da smo uspeli da uparimo nju i Jelenu Pojužinu, koje su budućnost ne samo Radničkog nego i Srpskog rukometa”, izjavio je šef struke, Rodolјub Kurandić. 

Podsetimo, Ženski rukometni klub “Radnički 1964” su od početka prelaznog roka, pored Hasanovićeve, pojačale i desni bek Anđela Vasić, pivoti Ajlin Bjelak i Marija Todorović. 

Najnovije vesti iz ove kategorije