SportFoto: Marko Lazarević - Facebook/KŽKK Radnički

Pobeda košarkašica “Radničkog 2016” za kraj sezone

Autor: Branko Vukašinović
15:09 | Subota, 29 04 2017

Košarkašice „Radničkog 2016“ savladale su u šestom kolu play out faze Druge lige Srbije, odnosno doigravanja za ulazak u Prvu ligu Srbije, “Dugu” iz Šapca, rezultatom 71:70. Kragujevčanke i pored pobede nisu uspele da se plasiraju u Prvu ligu Srbije.

Najefikasnija u kragujevačkoj ekipi bila je Milošević sa 21 poenom, a slede je Novak sa 15, Mehović sa 12, Matorkić sa 10, Rapović sa 9, Trisić i Milosavljević sa po 2 poena.

Sa meča su izostale trener Vesna Despotović i košarkašica Marija Cvijović, jer su bile na pripremama reprezentacije.

Dobro smo otvorili utakmicu i na poluvreme otišli sa 16 poena razlike da bi na kraju imali pad u igri i dozvolili protivniku 20 sekundi pre kraja jedan poen prednosti. Mehović je pogodila dva bacanja i odbranila poslednji njihov napad”, rekao je pomoćni trener prvog tima “Radničkog 2016”, Nikola Despotović.

Za “Radnički 2016” ovo je bila poslednja utakmica u ovoj sezoni. Iz kluba poručuju da je ova sezona bila uspešna, s obzirom na to da postoje tek godinu dana.

Juniorke nisu uspele da se plasiraju među šest najboljih ekipa u državi mada i prvo mesto u regionu centralne Srbije je takođe veliki uspeh. Sledi mali odmor i onda nastavljamo sa treninzima i da se što bolje spremimo za sledeću sezonu. Velike su šanse da dve tri naše mlađe igračice bude pozvane na pripreme kadetske i juniorske reprezentacije Srbije”, poručuju iz KŽKK “Radnički 2016”.