Sport

Poznati košarkaši podelili medalje i pehare mladim nadama RKS Centralne Srbije

Autor: Jovana Mladenović
14:30 | Sreda, 06 06 2018

Više od 1000 medalja i pehara podelili su poznati košarkaši klubova "Partizan" i “Igokea“ na tradicionalnoj manifestaciji za učesnike MK takmičenja Regionalnog košarkaškog saveza Centralna Srbija koja je održana u Kragujevcu.

Tradicionalna svečana dodela pehara i medalja za učesnike MK takmičenja Regionalnog košarkaškog saveza Centralna Srbija je održana u Hali „Gordana Goca Bogojević“. Podeljeni su 1.174 medalje i 68 pehara u svim uzrasnim kategorijama, u muškoj i ženskoj konkurenciji, počevši od selekcija minibasketa do juniora. 

Kao i svake godine i ove priznanja su delili poznati košarkaši - reprezentativac Srbije i grač KK “Partizan“ Đorđe Gagić, igrači KK „Partizan“ kragujevčani Mihajlo Andrić i Strahinja Gavrilović i igrač KK “Igokea“ Milošević Đorđe. 

“Dodela predstavlja jedinstven događaj na teritoriji Srbije i masovnost odziva svih ekipa iz RKS Centralna Srbija pokazuje ne samo opravdanost, nego i nužnost postojanja ovakvih akcija radi popularizacije košarkaškog sporta. Prepuna hala i oduševljenje naših košarkaša i košarkašica eminentnim gostima, kao i neverovatni uspesi seniorskih selekcija Srbije, dokazuju da je ipak košarka najcenjeniji sport u našoj zemlji”, reči su Dušana Đurića, člana Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije i Generalnog sekretara RKS Centralna Srbija.

“Kada sam dobio poziv da dođem u Kragujevac i dodelim medalje nisam ni sanjao da je to ovako grandiozan događaj. Kao klinac sam pobeđivao u skoro svim selekcijama ali ovakivih dodela nije bilo. Ovo je jedna fenomenalna akcija i čestitam ljudima iz RKS Centeralna Srbija na fantastičnoj ideji i organizaciji” rekao je Đorđe Gagić, reprezentativac Srbije.

Kragujevac je dokazao da u košarkaškom sportu predstavlja jedan od glavnih centara naše zemlje.
 

Galerija slika