Sport

Pripreme rukometašica uveliko u toku, cilj - pokazati da debitantski uspesi nisu bili slučajnost

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 15 08 2019

Rukometašice Radničkog nakon iznenađujuće dobre debitantske sezone u Super B ligi, gde su kao najmlađa i najneiskusnija ekipa zauzele visoko četvrto mesto, uveliko su u pripremama za predstojeću sezonu u kojoj im je primarni cilj da dokažu da prošlogodišnje dobre partije nisu bile plod slučajnosti.

"U prethodnoj, za većinu devojaka debitantskoj sezoni u ovom rangu takmičenja, zauzele smo visoko i može se reći neočekivano 4. mesto. Činjenica koja hrabri je da smo ostale u nepromenjenom sastavu, sa dva pojačanja i da je kvalitet igre išao uzlaznom putanjom kako je sezona odmicala. S obzirom na to da smo najmlađa ekipa u ligi, verujem da imamo dosta prostora za napredak i da će ovaj pripremni period, koji je kao i uvek jak i iscrpljujuć, biti ključan za rezultate u predstojećoj sezonii", poručila je kapiten Tijana Petrović.

Da će pripreme biti "paklene" potvrdio je i šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.

- Krenuli smo sa pripremama poslednje nedelje jula, kako bismo spremno dočekali početak prvenstva zakazan za kraj septembra. Imamo sasvim dovoljno vremena da se pripremimo za izazove koje nas očekuju, zadržimo i unapredimo sistem igre koji smo gajili prethodne sezone. Očekujem da će se u pomenuti sistem dobro uklopiti pojačanja Ksenija Petrović i Jovana Stojiljković i da će nam doneti novi momentum i kvalitet u igri.

Pripreme se u celini sprovode u Kragujevcu.