SportFoto: SPD Radnički

Prvaci Evrope iz srca Šumadije hvataju zalet za Berlin (FOTO)

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 26 12 2019

Prvu fazu priprema za evropske kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, odbojkaška reprezentacija Srbije obavlja u Kragujevcu. Reprezentativci Srbije, pod budnim okom selektora Slobodana Kovača, marljivo treniraju u hali “Jezero“, kako bi što pre dostigli zavidan nivo forme za predstojeći kvalifikacioni turnir u Berlinu.

Selektor našeg državnog tima odlučio se da pored standardnih reprezentativaca, koji su učestvovali u osvajanju evropskog zlata, na spisak uvrsti i veći broj mladih igrača, od kojih se očekuje da u doglednoj budućnosti postanu stožer nacionalne selekcije.

Glavni cilj pozivanja mladih igrača bio je da im pružimo motiv i podstrek za dalji rad i napredak. Sinoć su se treninzima priključili Jovović i Luburić, tako da će od danas treninzi biti nešto ozbiljnijeg inteziteta. Ovih dana očekujemo dolazak preostalih standardnih reprezentativaca za tu glavnu fazu priprema za Berlin. Imamo jako malo vremena za pripreme, posebno za jedan turnir ovakvog tipa, gde igrače očekuje pet utakmica u roku od šest dana. Pri tom nam i satnica ne ide u prilog, ali uprkos svim otežavajućim okolnostima radimo na tome da budemo pre svega psihološki spremni za ovaj turnir, a ja se iskreno nadam da će krajnji rezultat biti najbolji mogući, odnosno da ćemo izboriti plasman na Olimpijske igre”, izjavio je Slobodan Kovač.

Glavni kormilar “orlova“ istakao je da su uslovi za treniranje u Kragujevcu jako dobri i da nije pogrešio u odluci da prvu fazu priprema naša reprezentacija obavi u srcu Šumadije.

Ja sam uoči svog odlaska u inostranstvo tražio pravo mesto gde ćemo moći da treniramo. Bio sam jako zadovoljan radom Odbojkaškog kluba Radnički i uslovima u „SBB hali Jezero“, pa sam odlučio da ovaj prvi deo priprema obavimo ovde u Kragujevcu. Zahvaljujući zajedničkim naporima Odbojkaškog kluba Radnički i Odbojkaškog saveza Srbije, ova dvorana sada izgleda mnogo lepše. Zaista, nemam nikakvih zamerki, uslovi su odlični, a na nama je sada da radimo što bolje”, dodao je selektor najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

Na spisku selektora Kovača neizostavno je ime Lazara Ćirovića. Kragujevčanin, koji je učestvovao u osvajanju zlatne medalje na proteklom Evropskom prvenstvu, prezadovoljan je dosadašnjim delom priprema.

Atmosfera u reprezentaciji je sjajna. Svi momci su izuzetno raspoloženi, puni pozitivne energije i velikih očekivanja od predstojećih kvalifikacija. Nadam se da ćemo na turniru u Berlinu biti na svom maksimumu i da ćemo ostvariti svoj prioritetni zadatak, a to je plasman na Olimpijske igre u Tokiju”, podvlači Ćirović.

On dodaje i da mu je izuzetno drago što reprezentacija prvi deo priprema obavlja upravo u njegovom rodnom gradu.

Uslovi za pripreme su izuzetno dobri. Ja se lično osećam jako lepo ovde u Kragujevcu, jer je to ipak moj grad, a mogu potvrditi da su i ostali reprezentativci izuzetno zadovoljni ovdašnjim uslovima. Iskreno se nadam da ćemo u budućnosti ponovo imati priliku da treniramo ovde”, istakao je naš reprezentativac.

Ćirović je nakon Evropskog prvenstva napravio nešto dužu pauzu, da bi se krajem novembra priključio svom matičnom klubu Radničkom, u želji da što pre uđe u takmičarsku formu i ujedno pomogne kragujevačkom klubu u završnici prvog dela sezone.

Posle Evropskog prvenstva i duge klupske sezone, bila mi je neophodna mala pauza. Nakon toga počeo sam polako da treniram sa ekipom Radničkog, a potom sam odigrao i par utakmica za njih, što mi je izuzetno značilo u nastojanju da dođem do potrebne forme. Mogu reći da sam blizu svog maksimuma, tako da sada nastavljam pripreme sa reprezentacijom, uz nadu da će tokom januara sve biti na pravom mestu”, zaključio je naš odbojkaški as.

Reprezentacija Srbije treniraće u Kragujevcu do petka, kada se seli u Beograd, gde će obaviti završni deo priprema. Turnir u Berlinu startuje 5. januara, a naša selekcija nalazi se u B grupi, zajedno sa reprezentacijama Francuske, Bugarske i Holandije, dok u A grupi igraju domaćin Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka.

Plasman na Olimpijske igre obezbediće samo pobednik turnira.

Galerija slika