Sport

Prvotimke “Radničkog 1964” odmerile snage sa veterankama

Autor: Branko Vukašinović
17:30 | Petak, 09 02 2018

U cilju osnaživanja saradnje sa bivšim kragujevačkim rukometašima i rukometašicama, “Radnički 1964” organizovao je revijalnu utakmicu u sali Druge kragujevačke gimnazije na kojoj su snage odmerile prvotimke ovog kluba i bivše igračice, popularne “Mohitice”. Rezultat je bio u drugom planu, a akcenat je bio na ugiravanju rukometašica “Radničkog 1964”.

Pre svega je viđena lepa rukometna predstava u kojoj su naše mlade rukometašice imale priliku da odigraju prijateljsku utakmicu protiv veteranki kragujevačkog rukometa koje su u mladosti branile boje nekadašnjih klubova RK "Kragujevac", RK "Student" i RK "Lepenica". Utakmica je protekla u korektnoj atmosferi i takmičarskom duhu i od velikog je značaja treneru Rodoljubu Kurandiću da posle duže pauze i napornog pripremnog perioda proveri i uigra svoje igračice. Akcenat je stavljen na uigravanje novih akcija, a rezultat je bio u drugom planu. Bila je ovo prva u nizu prijateljskih utakmica sa našim nekadašnjim vrhunskim rukometašicama. Svaka utakmica bilo prijateljskog bilo takmičarskog karaktera je od velikog značaja za naše devojčice koje jedino tako mogu steći samopouzdanje i sigurnost u sebe i svoj tim”, poručila je sportski direktor ženske ekipe RK “Radnički 1964”, Marija Lojpur.

Popularne “Mohitice” kažu da ih je poziv obradovao i da bi trebalo organizovati što veći broj ovakvih druženja. 

Redovne smo učesnice veteranskih turnira i ovakve utakmice nam puno znače, pogotovo što nemamo priliku da češće igramo. Predivan je osećaj i kada nekim svojim iskustvom možemo pomoći ovim devojčicama da steknu Iskustvo i rutinu koja će im biti potrebna u daljem napredovanju. Zahvalne smo na pozivu rukovodstvu “Radničkog 1964” i nadam se da će ovi susreti prerasti u tradicionalne”, rekla je jedna od najiskusnijih iz redova bivših igračica, Nataša Činč.

Rukometašice “Radničkog” sledeću pripremnu utakmicu odigraće 25. februara protiv ekipe “Jagodina 2”.