SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

“Radnički 1923” bogatiji za sedam novih igrača (FOTO)

Autor: InfoKG
12:00 | Utorak, 12 02 2019

Fudbalski klub “Radnički 1923” pojačan je sa sedam novih igrača pred nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije, a reč je o Željku Žerađaninu, Stefanu Vasiću, Nikoli Rađenu, Aleksandru Popoviću, Luki Milisavljeviću, Stefanu Grboviću i Milošu Đorđeviću.  

Željko Žerađanin rođen je 1996. godine u Kraljevu. Igračku karijeru započeo je u Omladinskoj školi Sloge, a nastavio u Beogradu u Crvenoj zvezdi. Seniorski fudbal igrao je u klubovima Spartak iz Subotice, Sloga iz Petrovca na Mlavi, BSK Borac, Inđija, Radnički Pirot. U kragujevački klub dolazi iz OFK Vršca. 

Stefan Vasić rođen je 1996. u Šapcu i novi je golman “Radničkog 1923”. Prošao je Omladinsku školu Partizana, a seniorsku karijeru proveo je u Mačvi i Jagodini.

Nikola Rađen rođen je 1996. u Novom Sadu i  igra na poziciji stopera. Nastupao je za Vojvodinu i Novi Sad. Igrao je Srpsku ligu Vojvodine za Cement Beočin.

Aleksandar Popović rođen je 1998. u Somboru. Igrao je za Mladost Apatin, Radnički Sombor, Spartak Subotica, a u kragujevački klub dolazi iz Tutina. Igra na poziciji levog beka.

Luka Milisavljević rođen je 1999. u Zaječaru i najmlađi je novajlija u Radničkom 1923. Igra na poziciji centralnog napadača, a u kragujevački klub dolazi iz Jagodine.

Stefan Grbović rođen je 1995. u Kragujevcu. Nakon Omladinske škole Partizana, nastupao je za Teleoptik i NK Brda u Sloveniji. U “Radnički 1923” dolazi iz Zlatibora. Igra na poziciji centralnog veznog igrača.

Miloš Đorđević rođen je 1992. u Kragujevcu. Nakon Omladinske škole Radničkog 1923” odlazi u Holandiju u PSV Ajndhoven. Nastupao je za Smederevo, Bežaniju, Dinamo Vranje, RNK Split, BSK Boraa i makedonski Sileks. U “Radnički 1923” dolazi iz Šumadije 1903. Igra na poziciji centralnog napadača.

Podsetimo, tim trenera Dejana Nikolića u dosadašnjim pripremnim mečevima za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije savladali su Omladinsku ekipu Randičkog 1923, Sušicu, Slogu iz Petrovca na Mlavi, Kolubaru, Slogu iz Požege i Šumadiju iz Aranđelovca.

“Radnički 1923” u sledećem kontrolnom meču odmeriće snage sa ekipom Jagodina – Tabane. Meč je na programu sutra od 13 časova na prvom pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača”.

Galerija slika