SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

“Radnički 1923” dočekuje “Smederevo 1924”

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 23 08 2019

Fudbaleri Radničkog 1923 u utakmici petog kola Prve lige Srbije dočekuju ekipu Smedereva 1924. Meč je na programu sutra od 17 časova na stadionu “Čika Dača”. Ulaznice po ceni od 200 dinara prodavaće se na samom stadionu neposredno pre početka utakmice.

Biće teška utakmica iz više razloga. Pre svega, susreti Radničkog i Smedereva tradicionalno nose epitet derbija na više polјa. Znamo da su Smederevci u rezultatskoj krizi, koja je dovela do promene trenera. Sa druge strane, mi smo osvojenim bodom u Bačkoj Palanci, i to na jedan izuzetan način, uspeli da se izdignemo iznad trenutne situacije. Ukoliko u subotu igrači ponove pristup obavezama kao iz utakmice sa Bačkom, sigurno da možemo očekivati povolјan rezultat”, izjavio je pomoćni trener, Darko Milisavlјević za zvanični sajt FK “Radnički 1923.

Pojedini fudbaleri, poput Slađana Mijatovića, imaće priliku da u subotu upišu prve minute u dresu Radničkog 1923 na zvaničnim utakmicama.

Izvukli smo bod na gostovanju OFK Bačkoj, koji nam dosta znači. Daćemo sve od sebe da protiv Smedereva pred svojim navijačima zabeležimo pobedu. Pozvao bih publiku da u što većem broju ispuni tribine stadiona „Čika Dača“ i pruži nam podršku u ovom veoma važnom susretu”, rekao je za klupski sajt Mijatović.  

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Iz Fudbalskog kluba “Radnički 1923” poručuju da su MUP Srbije i FSS proglasili susret 5. kola Prve lige Srbije Radnički 1923 – Smederevo 1924 utakmicom visokog rizika. U skladu sa tom odlukom, FK “Radnički 1923” apeluje na sve gledaoce da u subotu dođu na stadion „Čika Dača“ na vreme, kako se bi se izbegle gužve na kapijama stadiona, koje će biti otvorene dva sata pre početka utakmice. Takođe, “Radnički 1923” moli publiku da navija fer i sportski za svoj tim, bez upotrebe pirotehničkih sredstava, kao i bez vređanja na rasnoj, verskoj ili nacionalnoj osnovi. Naglašavaju da će svi ispadi na utakmici biti sankcionisani, što našem klubu može naneti štetu u finansijskom i svakom drugom smislu. 

Izvor: FK Radnički 1923