Sport

“Radnički 1923” gostuje “ČSK Pivari”

Autor: Branko Vukašinović
14:41 | Četvrtak, 19 05 2016

Fudbaleri “Radničkog 1923” u utakmici 28. kola Prve lige Srbije u subotu, 21. maja, gostuju ekipi “ČSK Pivara” u Čelarevu.

Trener kragujevačke ekipe, Radovan Radaković, kaže da kada daju maksimum i odigraju agresivno i kvalitetno mogu da dođu do povoljnog rezultata, što su u prethodnoj utkamici i pokazali.

Odlazimo u Čelarevo da igramo protiv jedne dobre ekipe, iz vrha tabele, koja nije za potcenjivanje. U pitanju je mlada ekipa, koja pravi igrače i dobro radi, šteta je za njih što ne igraju Super ligu. Mi idemo da igramo, da se nadigravamo, sa ciljem da dođemo do pozitivnog rezultata”, rekao je Radaković pred meč 28. kola Prve lige Srbije.

Fudbaler “Radničkog”, Stefan Nikolić, koji je na susretu protiv ekipe “Inđija” debitovao, kaže da je težak meč protiv ekipe iz vrha tabele pred kragujevačkom ekipom, ali da kolektivno dobrom igrom mogu savladati bilo kojeg protivnika.

Očekuje nas veoma teška utakmica protiv ekipe ČSK Pivare. Trudićemo se da nastavimo prošlom utakmicom tek započeti niz, da kolektivno dobro odigramo, jer zajedničkom igrom možemo do pobede na svakoj utakmici”, rekao je Nikolić.

Ekipa “ČSK-a” se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli, sa 41 bodom, dok je “Radnički 1923” na poslednjem mestu sa 11 osvojenih bodova. U jesenjem delu prvenstva, u utakmici 13. kola na stadionu ‘Čika Dača’, ekipa iz Čelareva slavila je minimalnim rezultatom.

Do kraja prvenstva, uključujući i ovu utakmicu, ostalo je da se odigraju tri kola Prve lige Srbije. Fudbalera “Radničkog 1923”, pored gostovanja ekipi “ČSK Pivara”, očekuje i susret u gostima sa ekipom “Bačka”. U poslednjem kolu Kragujevčani će na stadionu “Čika Dača” dočekati ekipu “Kolubara” iz Lazarevca.