SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

“Radnički 1923” slavio u Gornjem Milanovcu (VIDEO)

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Četvrtak, 07 03 2019

Fudbaleri Radničkog 1923 pobedili su u utakmici 25. kola Prve lige Srbije ekipu Metalca u Gornjem Milanovcu, rezultatom 2:1. Pobedu kragujevačkoj ekipi doneli su Maksimović golom u 66. minutu i Kovačević, koji je postigao pogodak u 90. minutu. Gol za “Metalac” postigao je Ješić u 62. minutu.  

Teška utakmica, ne previše lepa, posebno u prvom poluvremenu, koje je bilo jako slabo. U drugom poluvremenu smo primili kiks gol, baš kao i protiv Javora u prethodnom kolu, ali smo nekim izmenama uneli malo energije i živosti u igri, što je ubrzo rezultovalo izjednačujućim golom. Utakmica je tako ušla u neizvesnost, a mi smo u poslednjih petnaestak minuta opasno pretili iz kontri i polukontri. Na kraju, majstorija Kovačevića iz slobodnog udarca u poslednjem minutu nam je donela tri boda. Kada se podvuče crta, mislim da smo zasluženo pobedili, iako je i Metalac imao neke svoje šanse”, izjavio je za zvanični sajt FK “Radnički 1923”, trener Dejan Nikolić.

“Radnički 1923” se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli sa 44 osvojena boda, a isto toliko imaju Zlatibor, koji je na petom, i Metalac, koji je na četvrtom mestu. 

Kragujevčani u sledećem kolu odmeriće snage sa ekipom beogradskog Žarkova. Meč je na programu u nedelju, 10. marta, od 15 časova na stadionu “Čika Dača”.