SportFoto: Andreja Kostadinović

Radnički 1923 u Jagodini bez pobede već 6 godina, ide na rušenje tradicije

Autor: Jovana Mladenović
17:30 | Petak, 08 09 2017

Posle dve vezane pobede, ekipa Radničkog 1923 po šansu za nove bodove odlazi u Jagodinu, gde će se, u okviru 4. kola Prve lige Srbije, sastati sa domaćom istoimenom ekipom, sutra od 16,30 časova.

U poslednjih šest godina, ekipa Radničkog 1923 nije uspela da ostvari pobedu u Jagodini, a sada tim sa Čika Dače veruje da je pravi trenutak da se iz ovog komšijskog grada u Kragujevac donesu tri boda.

Trener Đavola, Slaviša Kovačević, vrlo ozbiljno shvata protivnika i priželjkuje da njegov tim ponovi dobru igru iz prethodnih mečeva. "Kao i u prethodnim utakmicama, tako i u ovoj – cilj nam je dobar rezultat uz ponavljanje dobrih igara iz prethodna tri kola. Ekipa Jagodine imala je tri teške utakmice: kući protiv ekipe TSC–a i Sinđelića i obe je izgubila 0–1, i strašno tešku utakmicu na strani sa Novim Pazarom gde su izgubili 2–1. Ovo govori da se, bez obzira što je Jagodina bez bodova, radi o izuzetno kvalitenoj i opasnoj ekipi, u šta sam ja ubeđen, a pokušavam da to moje ubeđenje prenesem i na igrače. Trebaće nam mnogo truda i zalaganja da bismo napravili dobar rezultat. Prenećemo čvrst karakter i želju za dokazivanjem iz prethodne tri utakmice i iskreno se nadam da ćemo, uz podršku naših navijača, napraviti dobru priču kao što je to bio slučaj i na tim mečevima", jasan je Kovačević.

Za razliku od prethodnih utakmica, Kovačević sada može da računa na Aleksandra Dragačevića koji je bio povređen, kao i na Nikolu Cvijovića, koji je dugo bio van stroja. Kako sam Kovačević kaže, po prvi put je na slatkim mukama kada je u pitanju sastav ekipe.