Sport

“Radnički 1950” nastavlja borbu za KLS

Autor: Branko Vukašinović
13:15 | Četvrtak, 12 01 2017

Košarkaši “Radničkog 1950” nastavljaju borbu za vrh tabele Druge lige Srbije i ulazak u najelitnije domaće takmičenje. Kragujevčani u prvoj utakmici nastavka sezone, odnosno 14. kolu Druge lige Srbije, dočekuju ekipu “Sloboda” iz Užica. Meč je na programu sutra od 19 časova u hali “Park”.

Direktor Košarkaškog kluba “Radnički 1950”, Nenad Tanasijević zadovoljan je postignutim rezultatima u prvom delu sezone i nada se da će ostati na vrhu tabele Druge lige Srbije.

Borićemo se kao i do sada i pružićemo svoj maksimum, kako na terenu, tako i van njega. Nadam se da ćemo ostati u vrhu i biti ravnopravan rival “Vojvodini” i “Zlatiboru” za potencijalan ulazak u KLS. Voleo bih da uđemo u KLS zbog truda i rada koji smo svi u klubu uložili u ceo ovaj projekat “Radnički 1950”, a onda i zbog šire javnosti”, izjavio je za InfoKG Nenad Tanasijević.

Napominje da nijedan “Radnički” u istoriji svih istoimenih klubova od 1950. godine, pa do danas nije ušao kroz takmičenje u Prvu ligu Srbije, već su u dva navrata ušli za “zelenim stolom”.

Ovo je istorijska prilika za Kragujevac da uđe u viši rang zahvaljujući isključivo radom na terenu. Mi ćemo probati da je iskoristimo, a ukoliko to ne uspemo neće biti smak sveta. Ovo što smo do sada postigli je veliki uspeh za nas, ukoliko znamo da nijednog igrača nismo doveli, da su upravi bile vezane ruke najviše zbog finansijske situacije u klubu, a treba napomenuti da je budžet koji trenutno imamo na nivou lige koju smo igrali pre toga, odnosno Prve regionalne lige. Nismo dobili nikakvo povećanje, niti nam je novac isplaćivan redovno. Kada se sve sumira ovo je odličan rezultat za nas”, izjavio je Tanasijević.

Kada je reč o prvom meču u drugom delu sezone, “Crveni” očekuju da će nadjačati “Slobodu”, s obzirom na to da su ih u jesenjem delu pobedili u Užicu, rezultatom 80:77.

Mi smo na papiru favoriti, ali ova liga je dosta izjednačena i svi klubovi su ravnopravni. Možda smo u nezavidnoj situaciji jer je Miloš Tripković povređen i neće igrati skoro celu drugu polusezonu, a trojica-četvorica igrača je bolesno. Ne treba zanemariti ni tu veliku pauzu koju smo imali zbog praznika, tako da ekipa koja je manje odmarala, a više trenirala možda će imati neku prednost, ali to ništa ne mora da znači. Mi očekujemo pobedu”, zaključio je Tanasijević.

Podsetimo, “Crveni” su prvi deo prvenstva završili na trećem mestu na tabeli sa 23 boda sa skorom od 10 pobeda i tri poraza. Na deobi prvog mesta su “Zlatibor” i “Vojvodina” sa po 24 boda.