SportFoto: RK Radnički 1964

Radnički 1964 bolji od Zvezde

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 22 08 2019

Rukometaši Radničkog 1964 savladali su u drugoj kontrolnoj utakmici pripremnog perioda ekipu Crvene zvezde u hali „Šumice“, rezultatom 32:29. U utakmici u kojoj je stručni štab ukazao šansu svim igračima, isprobane nove taktičke varijante, Kragujevčani su svojom prepoznatljivom i na momente atraktivnom igrom pokazali da će i ove sezone biti najozbiljniji kandidati za ulazak u viši rang takmičenja.

Prvenstveno bih se zahvalio upravi i igračima Crvene zvezde na gostoprimstvu i fer i korektnoj igri. S obzirom na to da je ovo tek druga utakmica i da smo usred teških fizičkih priprema, zadovoljan sam prikazanim, odnosom igrača prema igri i protivniku. Ispoštovali su dogovor iz svlačionice i požrtvovanom, angažovanom igrom savladali renomiranog protivnika, što nam daje objektivnu nadu da ćemo biti pravi kada bude trebalo”, ocenio je pomoćni trener Radničkog 1964, Miloš Sretenović.

Šef struke Crvene Zvezde, ujedno i selektor reprezentacije, Nenad Peruničić nije zadovoljan igrom svojih rukometaša. 

Nisam imao velikih očekivanja, ekipa je izašla iz teških treninga, umorni su, ali je bila dobra prilika da se istrče, da proverimo trenutnu formu nekih igrača. Generalno nisam zadovoljan prikazanom igrom, ali se nadam da ćemo ispraviti uočene greške i maksimalno spremni ući u prvenstvenu igru. Kada je reč o Radničkom 1964 to je mlada, energična, taktički potkovana i fizički spremna ekipa. Mislim da imaju dovoljno potencijala da se uključe u borbu za sam vrh i izbore plasman u Super ligu”, izjavio je Peruničić. 

“Radnički 1964” nastavlja sa pripremama i serijom kontrolnih utakmica, a prva sledeća je na programu sutra, kada će ugostiti prošlogodišnjeg rivala, ekipu Dubočice iz Leskovca.