SportFoto: Simona Blagojević

Radnički 1964: Dolaze bolji dani za kragujevački rukomet (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:30 | Ponedeljak, 18 12 2017

Rukometni klub “Radnički 1964” obeležio je uspešan završetak kalendarske godine novogodišnjim koktelom i najavio bolje dane za kragujevački rukomet. Na svečanosti su čelnici kluba izrazili nadu i želju za još boljim sportskim rezultatima u nastupajućoj godini.

Nakon turbulentnog perioda kragujevačkog rukometa, formirali smo RK “Radnički 1964”, kao težnju da se rukomet u Kragujevcu vrati na ono mesto koje mu pripada. Jedinstveni smo po tome što u okviru kluba imamo i mušku i žensku takmičarsku selekciju koje dostojno reprezentuju i klub i grad, kao i besplatnu školu rukometa na koju smo izuzetno ponosni. Muški tim je posle trijumfalno okončane sezone od letos član Super B lige, a ženski Prve lige Zapad. Činjenica na koju smo izuzetno ponosni je da su obe selekcije najmlađe u ligi i da ih čine skoro stopostotno igrači i igračice iz Kragujevca i naše škole rukometa, što nam daje nadu da ćemo i dalje igrački kadar crpeti iz svojih redova”, izjavio je predsednik RK “Radnički 1964”, Stavro Rašković.

On se zahvalio čelnicima grada, a posebno pomoćniku gradonačelnika Nikoli Uroševiću, kao i drugima koji su prepoznali šta ovaj projekat znači za grad kao i sport uopšte i najavio da od 2018. klub menja status i prelazi u privredno društvo što garantuje stabilnost u daljem razvoju i prosperitetu.  

Pored svih uvaženih gostiju,izrazio bih zadovoljstvo brojem okupljenih bivših igračica i igrača na ovom skupu koji će prerasti u tradicionalni i koji ćemo obogatiti i novim sadržajima. Naš klub je i koncipiran da bude dom i zajednička kuća svih onih koji su utkali deo sebe u istoriju kragujevačkog rukometa i od vas očekujemo podršku i saradnju u daljem progresu. I nadalje ćemo raditi i maksimalno se truditi da realizujemo zacrtane ciljeve i ideje”, rekao je predsednik Skupštine RK “Radnički 1964”, Vladislav Selaković. 

Novogodišnjem koktelu Rukometnog kluba “Radnički 1964” prisustvovali su sadašnji i bivši igrači i igračice, kao i predstavnici lokalne samouprave, medija i brojni prijatelji kluba.

Galerija slika