SportFoto: RK Radnički 1964

“Radnički 1964” trijumfom započeo sezonu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Ponedeljak, 24 09 2018

Rukometaši „Radničkog 1964“ trijumfom su započeli sezonu u Super B ligi Srbije, pošto su u utakmici prvog kola savladali ekipu „Topličanina“ u Prokuplju, rezultatom 29:24.  

U kragujevačkoj ekipi najefikasniji su bili Bojan Tomić sa 10 i Dušan Medić sa 7 postignutih golova. U timu “Topličanina” prednjačili Ilija Cvetković sa 9 pogodaka. Za igrača utakmice proglašen je Ljubomir Janićijević iz redova “Radničkog”.  

Na početku meča situacija na terenu je išla na ruku domaćinu koji je veći deo prvog dela igre imao konstantnu prednost par golova razlike, sve do maksimalnog vođstva 14:10. Uz par promašenih zicera i grešaka u odbrani “Radničkog”, na odmor se otišlo prednošću domaćina 15:12.

U drugom delu se videlo da su Kragujevčani ušli odlučno da preuzmu stvari u svoje ruke, a dva brza gola Medića i Tomića su nagovestila takav rasplet. Rukometaši “Radničkog 1964” su zaigrali angažovano i agresivno u odbrani, što im je dalo priliku za veći broj lakih golova iz kontri i polukontri, a proradila je i igra u pozicionom napadu, što im donosi izjednačenje u 40. minutu (17:17) golom Bojana Tomića, a ubrzo i vođstvo golom Stanojeva sa penala. Par vezanih odbrana Nenada Lekića i dobro organizovanih napada doneli su sigurnost igračima “Radničkog”. Presudan je momenat bio odbranjen sedmerac Dušana Petrovića u 55. minutu, jer je nakon toga gostujući tim zavladao terenom i rutinski priveo utakmicu kraju rezultatom 29:24. 

Kragujevčani u sledećem kolu Super B lige Srbije dočekuju ekipu “Žitorađe”.

Galerija slika