SportFoto: kkkradnicki.com

“Radnički” dočekuje “Mladost”

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 03 11 2017

Košarkaši “Radničkog” u utakmici četvrtog kola Košarkaške lige Srbije dočekuju “Mladost” iz Zemuna. Meč je na programu sutra od 20,30 časova u hali “Jezero”, a ulaz je slobodan.

Gostujuća ekipa je u dosadašnjem toku takmičenja zabeležila jednu pobedu i dva poraza, dok su Kragujevčani pretrpeli tri poraza. Centar “Radničkog” Ivan Demčešen kaže da Zemunce krasi poletnost, uz par jakih aduta u igračkom pogonu. 

To je mlada ekipa, a predvodi je Vuk Malidžan koji dugo igra KLS. Tu je i srpski univerzitetski reprezentativac Veljko Brkić, pa Bratislav Jeković i Božidar Babović takođe. To su igrači od kojih nam preti najveća opasnost”, kaže za klupski sajt Demčešen .

Trener Kragujevčana Zoran Todorović očekuje će “Mladost” biti rasterećenija jer ima jednu pobedu, nad Vojvodinom. Dodaje i da sutrašnji meč ima višestruki značaj za “Radnički”

Dolaze ekipi koja se bori za opstanak, a imaju taj brejk iz Novog Sada. Trener Maksimović, poznat Kragujevčanima kao pomoćnik Mute Nikolića, je radio i u FMP, igrao ABA ligu. Česte promene u odbrani i agresivnost u igri su njegove odlike koje presađuje na igrače da bi došli do pobede. Protiv Vojvodine su imali 53 skoka, to moramo dobro da zapamtimo i da odreagujemo, da probamo da ih neutrališemo. Za nas je ovo možda najbitnija utakmica, treba da predstavlja prekretnicu KKK Radnički. Zagrizli smo tvrd orah u startu, možda sve ne funkcioniše kako smo želeli: česta promena ekipe, da li smo "pogodili" igrače za kratko vreme..., sve će se pokazati baš na ovoj utakmici. Važna je jer posle toga ulazimo u ciklus od četiri teške utakmice, od kojih u tri gostujemo, najpre Vršcu, zatim Vojvodini”, izjavio je za klupski sajt Todorović.

Iz “Radničkog” pozivaju kragujevačku publiku da ih podrže u što većem broju, jer će tako lakše doći do prve pobede koja bi im, kako kažu, mnogo značila u daljem toku prvenstva.