SportFoto: SPD Radnički

Radnički drugi na Svetosavskom turniru u Novom Sadu

Autor: InfoKG
14:00 | Utorak, 28 01 2020

Rukometašice Radničkog uzele su učešće na “Svetosavskom turniru – Novi sad” i osvojile drugo mesto u društvu ekipa iz superligaške elite, domaće Vojvodine, šabačkog Medicinara i Vrbasa u sklopu priprema za drugi deo prvenstva koji startuje poslednje nedelje februara, a u kom čvrsto drže prvo mesto.

U prvoj utakmici turnira Kragujevčanke su svojom prepoznatljivom igrom, agresivnom odbranom i maštovitim rešenjima u napadu savladale ekipu Vojvodine rezultatom 17-15, domaćina turnira i plasirale se u finale, gde su čekale pobednika drugog duela, a to je bila ekipa Medicinara iz Šapca, bivšeg prvaka Srbije.

Celim tokom finalne utakmice znatno mlađe rukometašice Radničkog, lišene pomoći Mileve Knežević, zbog lakše povrede igrale su u egalu sa snažnijim i iskusnijim protivnicama, koje su tek u finišu uspele da slome otpor Kragujevčanki i zasluženo slave rezultatom 27-23. Utisak prisutnih je da se Radnički predstavio novosadskoj publici u odličnom svetlu i da će biti tvrd orah za sve superligaše.

Kragujevčanke su tako zauzele drugo mesto, a Amina Hasanović je ponela laskavu titulu najboljeg golmana turnira.

Mogu reći da sam zadovoljan pruženim igrama, pogotovo u ovoj fazi priprema kad su devojkama još uvek “teške” noge, obzirom da smo igrali sa eminentnim superligaškim ekipama, koje su u završnoj fazi priprema. Finale smo odigrali bez lakše povređene Mileve Knežević jer nismo hteli ništa da rizikujemo. Raduje povratak Natalije Mikić, koja će kada se priključi naša najiskusnija igračica Jasmina Kolak predstavljati jedan od stubova odbrane i novu dimenziju u napadu. Čestitao bih svim igračicama na odličnoj igri i frenetičnoj borbenosti do samog kraja”, izneo je svoje viđenje šef struke Radničkog Rodoljub Kurandić.