SportFoto: KVK Radnički

Radnički ponovo bolji od Partizana

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 29 04 2019

Vaterpolisti Radničkog u derbiju četvrtog kola Super lige Srbije ubedljivo su nadigrali ekipu Partizana, na svom bazenu, rezultatom 13:9.

Domaći su sve vreme bili u vođstvu. Poveli su posle tri minuta igre, pogotkom kapitena Nikole Tomaševića, a zatim, posle dva vezana gola Ivana Gusarova kraj prve četvrtine dočekali sa dva gola „viška“ – 3:1.

Igralo se zatim „gol za gol“, pa su „crno-beli“ do poluvremena uspeli da prepolove zaostatak (5:4) i meč održe u neizvesnosti, iako je Radnički imao nekoliko prilika da se odlepi.

Ipak, Kragujevčani zaigrali fantastično po povratku sa odmora i rešili sve dileme oko pobednika. Odmah im je pošlo za rukom da odu na „plus tri“ i to dva puta, preko levorukog Nemanje Radovanlije (7:4, 8:5), kom su se zatim pridružili Ivan Gusarov i Nemanja Stanojević za ogromnih 10:5 pred poslednju deonicu.

Goste je u igru sa tri gola u četvrtom periodu pokušao da vrati Petar Kasum (11:8), ali su Stanojević i Stanković vratili Šumadince na „plus pet“. 

Kragujevčane su do pobede predvodili Nemanja Stanojević, Ivan Gusarov i Gijom Dino sa po tri gola, dva je dodao Nemanja Radovanlija, a jedan Nikola Tomašević. U poraženom timu prednjačio je Petar Kasum sa četiri pogotka.

Još jednu fantastičnu partiju pružio je golman Radničkog Lazar Dobožanov, koji je ponovo bio među najzaslužnijima za pobedu, a na drugoj strani je Bulajić u prvom poluvremenu uspeo da spreči veću katastrofu svog tima, dok u nastavku nije imao rešenja za raspoložene šutere domaćina. 

Ovim trijumfom Radnički se učvrstio na drugom mestu, uz šansu da se već za nedelju dana domogne liderske pozicije, u derbiju sa Šapcem, koji se takođe igra u „Parku“.