SportFoto: SPD Radnički

Radnički se prošetao Zadrom

Autor: InfoKG
13:30 | Ponedeljak, 04 11 2019

Vaterpolisti Radničkog očekivano lako su slavili u osmom kolu Regionalne A2 lige na gostovanju ekipi Zadra, rezultatom 16:8, i ostali na čelu tabele sa maksimalnim učinkom.

Kragujevčani su u Zadar otputovali bez trojice najiskusnijih igrača, kapitena Nikole Tomaševića, njegovog zamenika Sergeja Lobova i reprezentativnog golmana, Lazara Dobožanova, kao i povređenog Nemanje Radovanlije, ali su i u kombinovanom sastavu bili prejaki za svog rivala.

Zadrane je sa dva gola u prva dva napada otvorio mladi Stefan Branković, a zatim je Roko Jurišić na kratko prekinuo seriju gostiju (2:1). Revija golova Kragujevčana u prvoj četvrtini odmah je nastavljena, nadovezali su se Stanojević, Dino, Lukić i Toholj, pa su prvi mini predah dočekali sa ubedljivim vođstvom – 7:1.

Radnički je na startu druge deonice imao i „plus sedam“ (8:1), ali su domaći uspeli da smanje zaostatak i na odmor odu sa pet golova zaostatka (10:5).

U nastavku susreta Šumadinci su još malo dodali gas i pobedu učinili ubedljivijom.

Najefikasniji bio je Francuz Gijom Dino sa četiri gola, a pratili su ga Nebojša Toholj i Stefan Branković sa po tri

Pred vaterpolistima Radničkog su dva susreta sa niškim Naisom, najpre u sredu, od 19 časova, u četvrtfinalu Kupa Srbije, a zatim u petak, od 21 čas, u okviru devetog kola Regionalne A2 lige.