Sport

Radnički zaustavljen u polufinalu

Autor: Jovana Mladenović
13:03 | Nedelja, 21 08 2016

KVK Radnički poražen je u polufinalu Fajnal-fora Druge lige Srbije, u Subotici, od domaće Spartak Prozivke, rezultatom 13:4.

Podmlađeni Kragujevčani u svojim redovima imali su samo dvojicu osamnaestogodišnjaka, dok su ostali znatno mlađi, pa nisu uspeli da ugroze favorizovane Subotičane, u čijim redovima je prednjačio bivši kvartet Radničkog – Srđan Vuksanović, Nikola Bogdanović, Đorđe Šormaz i golman Stefan Popović, predvođen dojučerašnjim trenerom mlađih selekcija šumadijskog tima, Nemanjom Andrićem.

„Golobradi“ dečaci trenera Tihomira Nikolića na momente su uspešno parirali protivniku, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

Najefikasniji bili su upravo bivši vaterpolisti Radničkog Vuksanovi i Bogdanović sa po četiri gola, te Šormaz sa jednim manje. Na drugoj strani, u strelce su se upisali Nemanja Mladenović, Nemanja Stanojević, Vukašin Ganić i Luka Vulović.

KVK Radnički će se za treće mesto boriti sa pobednikom drugog polufinala između Goča iz Vrnjačke Banje i Jezera iz Bele Crkve, u nedelju od 18 časova.

Spartak Prozivka – Radnički 13:4 (6:2, 2:0, 3:1, 2:1)
SRC „Prozivka“. Gledalaca: 500. Sudije: Nenad Golijanin (Beograd) i Nastasija Knežević (Novi Sad).
SPARTAK PROZIVKA: S. Popović, Č. Varkulja 1, Bogdanović 4, V. Varkulja, Đurčin, Horvacki, Vučković, Katić, Vuksanović 4, Šormaz 3, Đ. Popović 1, Tonković, Uzelac, Kokai.
RADNIČKI: Đerković, Mladenović 1, Ne. Stanojević 1, Ganić 1, Ni. Stanojević, Bogdanović, Jevtić, Šilobad, Tanasijević, Vulović 1, Panić, Đurđević,Ostojić, Radovanlija.