SportFoto: Badminton savez Srbije

Ravens KG: Jovičić osvojio bronzu u Novom Sadu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
16:12 | Sreda, 21 06 2017

Član Badminton kluba “Ravens KG” Aleksandar Jovičić osvojio je bronzanu medalju u konkurenciji igrača do 15 godina na Međunarodnom takmičenju “Serbian U17 i Youth International Novi Sad 2017”, koje je organizovao Badminton savez Srbije.

Bronze se Jovičić domogao u konkurenciji 46 igrača iz 12 zemalja. Ređao je pobede u nizu, a protivnici su mu bili Mykhailo Vyshnevyi iz Ukrajine, Constantinos Symeonides sa Kipra, Armin Sarosi iz Austrije, Iakovos Acheriotis sa Kipra. Poklekao je u polufinalnom meču kada ga je porazio Andrew Lotzem iz Indije. Za ovaj poraz, osvetio se kolega iz reprezentacije Mihajlo Tomić iz Beograda, koji je savladao Indijca i osvojio zlatnu medalju i titulu pobednika u konkurenciji dečaka do 15 godina starosti.

Na takmičenju je učestvovao još jedan član Badminton kluba “Ravens KG, Igor Jovanović, ali je on u konkurenciji singlova zaustavljen u grupnoj fazi takmičenja.

Jovičić i Jovanović, koje je na takmičenju predvodio trener Andrej Todorović, su u konkurenciji dublova u četvrtfinalnom meču poraženi od vršnjaka iz Ukrajine (Yegor Leontiev/Mykhailo Vyshnevyi). 
Podsetimo, mladi Kragujevčani su prošle godine osvojili titule u konkurenciji dublova za dečake do 13 godina starosti, a Aleksandar Jovičić je tada trijumfovao i u singl konkurenciji. Ove godine su nastupali po prvi put u konkurenciji dečaka do 15 godina.

Uvek je teže braniti nego osvojiti titulu, a kada imamo u vidu da je ovo bio debi u U15 konkurenciji, moramo biti zadovoljni postignutim rezultatom i verujemo da je pred njima svetla budućnost i na internacionalnoj sceni”, poručuju iz Badminton kluba “Ravens KG”.

Galerija slika