Sport

“Ravens KG” osvojio sedam medalja u Beogradu

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 20 12 2017

Članovi Badminton kluba “Ravens KG” osvojili su ukupno sedam medalja na Juniorskom kupu u badmintonu “Beograd 2017". Od toga, četiri odličja u pojedinačnoj konkurenciji, a tri u dublu. 

Član BK “Ravensk KG” Jovičić Aleksandar je sa dve osvojene titule bio uz Mariju Sudimac iz Kruševca najuspešniji učesnik turnira, on je trijumfovao u muškom singlu uzrasne kategorije do 15 godina i u muškom dublu kategorije do 17 godina u kojem mu je partner bio Stefan Mijatović iz BK “Pančevo”.

Iz kragujevačkog kluba srebrom su se okitili Minja Milovanović u pojedinačnoj konkurenciji i dublu sa Janom Nedeljković, dok je bronza pripala Andreju Šundiću, Igoru Jovanoviću u pojedinačnoj konkurenciji i dublu sa Lukom Milićem.   

Veoma smo zadovoljni ostvarenim uspesima i osvojenim trofejima i medaljama na ovom turniru u Beogradu, i sjajnim nastupima svih naših članova uz vidan napredak u brojnim elementima igre na kraju veoma uspešne sezone. U 15. godini postojanja našeg kluba i igranja badmintona u Kragujevcu, trijumfalno privodimo kraju uspešnu sezonu a na scenu stupaju "neki novi klinci" kluba iz Kragujevca koji će tek zablistati u punom sjaju”, poručuju iz Badminton kluba “Ravens KG”.

Juniorski kup u badmintonu “Beograd 2017" održan je u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji. Na takmičenju je učestvovalo više od 50 takmičara iz svih srpskih klubova. Iz Badminton kluba “Ravens KG” učestvovalo je osam takmičara, a to su Aleksandar Jovičić, Igor Jovanović, Minja Milovanović, Jana Nedeljković, Luka Milić, Relja Milić, Andrej Šundić i Bogdan Marković.