Sport

Reprezentativac Brazila pojačao Veprove

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Sreda, 16 05 2018

Defanzivni bek reprezentacije Brazila, Rafael da Kruz, novo je i poslednje pojačanje Veprova u ovoj sezoni. 

Američkim fudbalom počeo je da se bavi kao četrnaestogodišnjak, a proboj ka vrhu doživeo je tokom petogodišnjeg igranja za Corinthians Steamrollerse, tokom kog je dva puta bio šampion zemlje, postao reprezentativac Brazila i zaigrao na Svetskom prvenstvu 2015. godine.

Ubrzo zatim dobio je školarinu na meksičkom koledžu Autonoma de Tamaulipas, poznatijem kao Correcaminos, za koji je nastupao godinu dana i za kratko vreme postao lider tima. Posle dobrih partija na koledžu i u Brazilu, dobio je ponudu da potpiše prvi profesionalni ugovor, sa velikim brazilskim projektom BH Eagles sa kojim je 2016. godine osvojio Drugu diviziju i plasirao se u elitu. Prošle godine ovaj tim je postao frakcija poznatog brazilskog fudbalskog kluba Kruzeiro i promenio ime u Sada Cruzeiro. Okupio je najbolje domaće igrače, među kojima i sadašnjeg igrača Veprova, Endrua Bernardinija i ubedljvio osvojio šampionsku titulu. 

Poput nekolicine saigrača, da Kruz je ove sezone pronašao i prvi evropski angažman, u turskim Yeditepe Eaglesima, koji su naneli prvi poraz Koč Ramsima u domaćem šampionatu posle nekoliko godina. Međutim, kako su Orlovi izbačeni iz lige, Kruz je odlučio da prihvati poziv Veprova.

- Nakon što je moj tim zbog nekih problema izbačen iz Turske lige, dobio sam neke ponude iz drugih evropskih liga, ali sam se odlučio za Veprove zbog mog dobrog prijatelja, Endrua Bernardinija. Gledao sam Veprove u utakmici sa Koč Ramsima i, uprkos porazu, svideo mi se nivo igre, pogotovo u napadu. Endru mi je rekao dosta dobrih stvari o timu. Prošle godine smo osvojili Brazilsku ligu, igrali smo zajedno i u reprezentaciji i očekujem da ćemo i u Srbiji postati šampioni – rekao je Da Kruz.