SportFoto: kragujevac.rs

Ristić puškom starom tri decenije “upucao” zlato u Južnoj Koreji, grad obećao pomoć “Čika Mati”

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 18 05 2018

Strelac “Čika Mate”, Dragan Ristić osvojio je puškom starom tri decenije zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za paraolimpijce u Južnoj Koreji i obezbedio učešće na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. Za Ristića je organizovan prijem u Skupštini grada, na kome su čelnici lokalne samouprave obećali da će pomoći klubu “Čika Mata” da zanovi opremu. 

Najnovije priznanje osvojeno na tako velikom takmičenju mnogo znači. Za takmičenje u Južnoj Koreji spremao sam se od početka godine.Uloženo je mnogo truda i rada, ali se isplatilo”, kaže Ristić.  

Zanimljivo je da je puška sa kojom je Ristić osvoji zlato stara tri decenije. Zbog toga bi Streljačkom klubu “Čika Mata” podrška grada u zanavljanju opreme bila izuzetno značajna. 

Čelnici grada su na prijemu naglasili da su spremni da pomognu “Čika Mati”, jer su članovi kragujevačkog kluba to zaslužili uspesima na takmičenjima i zato što predstavljaju Kragujevac i Srbiju u svetu na najbolji mogući način. 

Svečanom prijemu za Dragan Ristića prisustvovali su i predsednik Strelјačkog kluba “Čika Mata“,Milan Armuš, kao i reprezentativci Stevan Pletikosić i Milutin Stefanović - ovogodišnji dobitnik Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca za oblast sporta i Draganov otac Tomislav koji ga prati na svim takmičenjima. 

Paraolimpijca Dragana Ristića u decembru očekuje Evropsko prvenstvo u Beogradu, a sledeće godine u oktobru Svetsko prvenstvo u Australiji.