SportFoto: Facebook/Streljački savez Srbije

Ristić “upucao” zlato na Evropskom prvenstvu (FOTO)

Autor: InfoKG
12:30 | Petak, 07 12 2018

Strelac “Čika Mate” Dragan Ristić osvojio je zlatnu medalju u gađanju vazdušnom puškom iz ležećeg stava u kategoriji SH2 na Evropskom prvenstvu u parastreljaštvu u Beogradu. Ristić je ujedno na ovom takmičenju predvodio tim Srbije do ekipnog zlata.   

Ristić je kao drugi ušao u finale u kome se dugo vodila izjednačena borba i na kraju je trijumfovao sa 255,8 krugova, popravivši za minimalan 0,1 krug dosadašnji svetski rekord Italijana Andrea Liverijanija. 

Iako iz sebe imam i svetsko zlato, nije mi bilo lako u finalu, možda i teže nego u Južnoj Koreji, Takmičenje pred domačom publikom, koja od tebe očekuje visok plasman, budi veći motiv za dokazivanjem, ali i veći stres. Hvala publici, Paraolimpijskom komitetu Srbije, Invalidskom streljačkom savezu Srbije, koji su nam organizacijom takmičenja, dali priliku da se dokažemo u svojoj zemlji. Hvala selektoru Nenadu Pajiću, mom asistentu Vladimiru Pajiću, kolegama iz tima. Nadam se da ću u Tokiju 2020. doći do jedine medalje koja mi nedostaje – do odličja na Paraolimpijskim igrama”, izjavio je za sajt Streljačkog saveza Srbije Ristić.  

Srpski tim, koji je predvodio Kragujevčanin Dejan Ristić, a činili su ga još i Dejan Jokić i Zdravko Savanović, ponovio je uspeh sa ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji, kada je takođe osvojio najsjajnije odličje.  

Na Evropskom prvenstvu za paraolimpijce u Beogradu srpski takmičari su osvojili četviri medalje, dve zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu.