Sport

RK Radnički 1964 obeležio najuspešniju godinu, dodelio priznanja i nagrade (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Nedelja, 23 12 2018

RK Radnički 1964 je novogodišnjim koktelom obeležio završetak kalendarske i najuspešnije godine. Predstavljeni su dalji ciljevi muške i ženske ekipe i odeljena priznanja i nagrade.

Uz prisustvo čelnika gradske uprave, sponzora, medija, prijatelja kluba, aktuelnih igrača i igračica kao i bivših rukometaša i rukometašica, gostima u restoranu hale "Jezero" se obratio direktor kluba Stavro Rašković: "Postojimo tek dve ipo godine,ali smo postigli značajne rezultate kako na sportskom, tako i na poslovnom planu. Svake godine rastemo i sve smo bolji i želja nam je da se i iduće godine nađemo na ovom istom mestu i da izađemo pred Vas sa još boljim rezultatima. Naš muški tim je trenutno vodeći na tabeli Super B lige grupe „Istok-zapad“, jedina smo neporažena ekipa i imamo realne šanse da prvenstvo završimo na vodećoj poziciji i plasiramo se u najviši rang. Naša ženska ekipa, iako najmlađa u jedinstvenoj Super B ligi, zauzima zlatnu sredinu, šesto mesto i cilj je da tu i završe prvenstvo i steknu neophodno iskustvo za ono što ih čeka dalje. U obe konkurencije imamo i druge timove koji igraju regionalne lige bez rezultatskog opterećenja i služe za pripremu mladih igrača za ulazak u prvi tim. Posebno smo ponosni na našu školu rukometa koja je sve brojnija i postiže odlične rezultate u mlađim kategorijama". 

Rašković se osvrnuo i na činjenicu da klub od 1. januara ove godine posluje kao Sportsko-privredno društvo: "Poslujemo kao javno preduzeće, što nam garantuje ne samo finansijsku, već i stabilnost na ukupnom planu. Zahvalni smo gradskim čelnicima što su u nama prepoznali klub koji će opravdati i već opravdava njihovo poverenje".

Uz zahvalnost sponzorima,donatorima i prijateljima kluba bez kojih ukupni rezultati ne bi bili ovakvi, posebnu zahvalnost je izrazio svima u klubu: "Imamo četiri takmičarske ekipe, to je kao četiri kluba u jednom i zahvalio bih se svima u klubu koji dišu kao jedan, bez kojih ne bi funkcionisali ovako dobro. Dugujem zahvalnost svim trenerima, a posebno bih se zahvalio igračicama i igračima na kulturnom i civilizovanom ponašanju, kako na terenu, tako i van njega i dostojnom reprezentovanju Radničkog i grada Kragujevca".
    
Novina od ove godine je da su dodeljena svojevrsna priznanja i nagrade. Za najbolju igračicu 2018. godine je proglašena Jasmina Kolak, dok je isto priznanje iz muške ekipe poneo Stefan Stanojev.

"Moram da priznam da mi prija ova nagrada i da mi je velika čast, ali i obaveza da kao predvodnik ove mlade ekipe dam sve od sebe da u budućnosti budemo sve bolje. Zahvalila bih se svima u klubu, trenerima a posebno saigračicama koje me svojom mladošću i energijom guraju i izvlače najbolje od mene", rekla je Jasmina Kolak.

"Zahvalan sam na priznanju i ukazanoj časti, pogotovo što sam prvi koji ga je dobio. Kao i Jasmina, najveću zahvalnost dugujem saigračima, bez vas ne bih ni ja bio ovakav. Sa ovog mesta mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da Superligu vratimo u Kragujevac, a Vas pozivam da nas, kao i devojke, bodrite cele godine sa tribina kako bi zajedno došli do zacrtanog cilja", rekao je Stefan Stanojev.

Posebno, novoustanovljeno priznanje, simbolično nazvano „Osmi igrač“, za izuzetan doprinos u razvoju i afirmaciji kluba je dobio pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za sport Nikola Urošević.

"Kada smo pre više od godinu dana razgovarali o transformaciji kluba u privredno društvo, moram da istaknem da su čelnici kluba bili pomalo skeptični. Sada svi znamo da smo uradili pravu stvar. Klub sjajno posluje i postiže zadivljujuće rezultate, a pored toga radi i na omasovljavanju rukometa u školskom uzrastu. Čestitam Vam na svemu, ponosni smo na ono što postižete i nastavite i dalje u istom stilu", zaključio je Urošević.

Galerija slika