SportFoto: RK Radnički 1964

Rukometaši Radničkog 1964 savladali Zvezdu i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Četvrtak, 21 02 2019

Rukometaši Radničkog 1964 plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su u utakmici osmine finala savladali Crvenu zvezdu, rezultatom 27:20.  

Pred odlično popunjenom halom Jezero sve je počelo kao iz snova za domaće igrače. Čvrsta i agresivna odbrana i lucidna rešenja u napadu dovela su do prvog velikog vođstva 7:2 u 11. minutu. Nošeni frenetičnim navijanjem domaćini nisu popuštali sve do kraja prvog dela igre i velikh 6 razlike, 14:8. Prenuli su se gosti početkom drugog dela igre prelaskom na 5-1 odbranu i to im je donelo rezultatski boljitak. Za nepunih sedam minuta uspevaju da smanje na 2 gola prednosti (16:14), što je bio alarm za Radnički da pojača agresivnost u odbrani i poveća rezultatsku prednost. Čini se da su presudni trenuci nastupili od 48. do 50. minuta kada je golman Lekić odbranio dva sedmerca, što je dodatno dalo snagu Kragujevčanima da privedu utakmicu kraju konačnim rezučlltatom 27:20“, saopšteno je iz RK “Radnički 1964“.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Stefan Stanojev sa 9 i Veselin Stevanović sa 8 pogodaka, dok su u beogradskom timu prednjačili Stefan Petrić sa 6 i  Vladimir Dimić sa 4 postignuta gola.

Još jedna pobeda nad superligašem, nakon što smo u prethodnom kolu izbacili Mokru Goru. Dobiti Crvenu zvezdu u bilo kom sportu nije mala stvar. Mislim da su moji igrači zaslužili pobedu, jer su ispoštavili sve dogovore i odigrali odbranu sa puno energije. Pokazali smo da smo na dobrom putu da uđemo u najviši rang, gde bi kragujevačka publika imala priliku da stalno uživa u ovakvim rukometnim predstavama. Zahvalio bih se ovom prilikom i navijačima koji su došli u velikom broju da nas podrže”, izjavio je šef stručnog štaba RK “Radnički 1964”, Aleksandar Radosavljević.

Galerija slika