SportFoto: RK Radnički 1964

Rukometašice “Radničkog 1964” izborile plasman u Super B ligu

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Ponedeljak, 10 09 2018

Rukometašice „Radničkog 1964“ su u baraž utakmici za popunu Super B lige savladale ekipu „Mladog Radnika“ iz Radinca, rezultatom 26:23. Na taj način Kragujevčanke su ostvarile istorijski uspeh plasmanom u savezni rang takmičenja.  

U ekipi „Radničkog 1964“ najefikasnije su bile Jasmina Kolak i Ajlin Bjelak sa po 6 postignutih golova, dok su u „Mladom Radniku“ prednjačile Milena Kojić sa 7 i Milica Ristić sa 5 pogodaka. 

Većini naših igračica ova utakmica je kruna dosadašnje karijere. Važnost i ono što ona donosi im je “skratila ruke” i sputala ih da pokažu ono što znaju. Trebalo nam je dugo vremena da dođemo do svoje igre, agresivne odbrane i lake realizacije napada. Čestitam mojim devojkama na plasmanu u Super B ligu, zaslužile su predanim radom na treninzima. Posebno bih se zahvalio velikom broju naših navijača koji su došli da nas bodre, kao i svima u klubu koji su verovali u nas”, izjavio je šef stručnog štaba ŽRK „Radnički 1964“, Rodoljub Kurandić. 

Početak takmičenja u Super B ligi zakazan je za prvu nedelju oktobra, a Radnički će u prvom kolu gostovati u Inđiji istoimenoj ekipi.