SportFoto: R´64 MEDIA TEAM

Rukometašice “Radničkog 1964” pobedom otvorile prolećni deo sezone

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 19 03 2018

Rukometašice „Radničkog 1964“ savladale su u utakmici 10. kola Prve lige Zapad ekipu „Metalca“ u Gornjem Milanovcu, rezultatom 32:24 i tako uspešno započele prolećni deo sezone ovog takmičenja.

Početak utakmice je protekao u izjednačenoj borbi i rezultatskoj klackalici. Do prve osetnije prednosti dolaze gošće u petom minutu (3:5) i drže je sve do 21. minuta kada „Metalac“ dolazi do izjednačenja (10:10). Nakon tajm-auta trenera Kurandića, Kragujevčanke ponovo prelaze u vođstvo i golom Nine Radojević u 29. minutu odlaze na odmor sa tri gola prednosti (15:12).

Milanovčanke su početkom drugog dela igre čvršćom igrom u odbrani pokušale da smanje prednost „Radničkog“, ali je to bilo kratkog daha. U dva naleta gostujuće igračice dolaze do kapitalne prednosti u 44. minutu (24:15) i čini se da je već tada pitanje pobednika bilo rešeno. Sve igračice „Radničkog 1964“ su dale nemerljiv doprinos, predvođene sjajnim srednjim bekom Anastasijom Vlašković i iskusnom Nevenom Aleksić i uz podršku Jelene Pojužine na golu privele rutinski utakmicu kraju i otvorile prolećnu sezonu osvajanjem dva boda na uvek nezgodnom gostovanju u Gornjem Milanovcu.

U ekipi „Metalca“ najefikasnija je bila Tijana Dakić sa 10 pogodaka, dok su u timu „Radničkog“ prednjačile Anastasija Vlašković sa 10 i Nevena Aleksić sa šest postignutih golova.

Kragujevčanke, nakon pauze zbog EHF nedelje, dočekaće ekipu “Košutnjaka” iz Čačka.