SportFoto: RK Radnički 1964

Rukometašice Radničkog 1964 u zlatnoj sredini, cilj opstanak u Super B ligi

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 03 01 2019

Rukometašice Radničkog 1964 su debitantsku polusezonu Super B ligi završile u zlatnoj sredini. Najmlađa ekipa lige je čini se opravdala očekivanja i skorom od četiri pobede, dva remija i pet poraza zauzela šesto mesto. 

Ocenu nakon 11 utakmica u jesenjoj polusezoni dao je šefa struke Ženskog rukometnog kluba “Radnički 1964”, Rodolјub Kurandić. 

U jesenji deo sezone smo ušli malo bojažlјivo, sa nekim opterećenjem igranja u ovom rangu takmičenja. Trebalo je malo vremena dok se ova mlada ekipa adaptira na uslove igranja Super B lige, da upozna protivnike i njihov stil igre. Odigrali smo dosta hrabro, agresivno, sa puno energije i trčanja. Naravno, bilo je utakmica koje zbog neiskustva nismo znali i umeli da privedemo kraju u odlučujućim trenucima, no sve je to danak mladosti i odrastanja tima. Generalno, zadovolјan sam postignutim,a posebno odnosom prema treningu i utakmicama, sportskoj kulturi i ponašanjem, kako na terenu tako i van njega”, kaže Kurandić.

Tim je prošlog leta formiran za takmičenje u prvoj ligi. Kako ste zadovolјni njihovim nastupima i igrama u Super B ligi?

Obzirom da je tim koncipiran za Prvu ligu, devojke su se odlično snašle u saveznom ligi, koja je dosta jača, napornija i fizički zahtevnija. Nemerlјiva je pomoć dve najstarije i najiskusnije igračice - Jasmine Kolak i Nevene Aleksić, čiji je doprinos ne samo u igri, već i svojim ponašanjem, aktivnim učešćem na treninzima i pripremnim sastancima, što su mlade devojke oberučke prihvatile. Imali smo par blistavih izdanja, par ne tako dobrih, ali kad se sve sabere to je to, sredina tabele za sad”, rekao je šef struke ŽRK “Radnički 1964”.

Da li je uočen napredak kod mladih igračica?

Osnovu ekipe i čine mlade igračice. Nјihov napredak je evidentan, kako na individualnom tako i na taktičko-tehničkom planu. Super B liga je ove sezone izuzetno jaka, igra veliki broj iskusnih i prekalјenih superligaških igračica, što je i dodatni motiv i iskušenje za našu mladost da igraju čvršće, jače, organizovanije i maštovitije. Radićemo i ubuduće na individualnom planu, kako bi kroz takmičenje što više napredovale i predstavlјale tvrd orah za svakog protivnika”, izjavio je trener rukometašica “Radničkog 1964”.

Uporedo sa takmičenjem u Super B ligi, polovina ekipe igra i ligu mlađih kategorija Ž-16. U kojoj meri im znači superligaško iskustvo?

Izuzetno im znači to što igraju jako takmičenje i to su dokazale. Sa mlađim devojčicama, godišta 2005-to su već odigrale prvi turnir lige mlađih kategorija Ž16 gde su izvojevale dve dominantne pobede i pokazale da će biti jedne od glavnih favorita u svom godištu”, poručuje Kurandić.

Koja su očekivanja i planovi za prolećni deo sezone?

Naš primarni cilј je opstanak u ligi, koja broji 12 ekipa od kojih 4 ispadaju. Svaka utakmica je priča za sebe. Očekujem da ćemo i dalјe pružati dobre partije kao i jesenas, ali se prvenstveno nadam da ćemo imati jednu konstantnost u igri, da ćemo smanjiti na najmanju moguću meru padove u igri i „žute minute“, kroz dobre treninge i rutinu koju će devojke steći i kroz planirane pripremne utakmice u zimskoj pauzi. Ono što mogu da obećam je naša hrabra, agresivna igra sa ubitačnim kontranapadima i da ćemo ostaviti srce na terenu u svakoj utakmici”, zaključio je Rodolјub Kurandić.